KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatski rukometaši pred novom akcijom; evo s kime ne mogu igrati, a tko su mogući suparnici

21.03.2018 u 18:14

Bionic
Reading

U norveškom Trondheimu 12. travnja održat će se ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo rukometaša 2020. godine, a hrvatska reprezentacija će biti u prvom jakosnom bubnju

Osim Hrvatske u najjačem razredu bit će Francuska, Njemačka, Slovenija, Danska, Bjelorusija, Mađarska i Makedonija i s tim reprezentacijama ne možemo igrati.

U drugom jakosnom bubnju su Rusija, Češka, Poljska, Island, Srbija i Crna Gora, te dvije od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal) koje imaju identičan koeficijent.

U trećem bubnju su Latvija, Litva, Švicarska, Slovačka, Ukrajina, Izrael i Turska, te jedna od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal), a u najslabijem 'razredu' su Finska, Belgija, Estonija, Grčka, Rumunjska, Italija, Kosovo i Farski Otoci.

  • +25
Lino Červar Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Na EP će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake od osam skupina, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

EP će se održati od 10. do 26. siječnja 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Na EP već su se plasirali domaćini, te Španjolci koji su slavili na ovogodišnjem europskom prvenstvu koje je održano u Hrvatskoj.

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

JAKOSNE SKUPINE

PRVA SKUPINA: Francuska, HRVATSKA, Njemačka, Slovenija, Danska, Bjelorusija, Mađarska, Makedonija

DRUGA SKUPINA: Rusija, Češka, Poljska, Island, Srbija i Crna Gora, te dvije od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal)

TREĆA SKUPINA: Latvija, Litva, Švicarska, Slovačka, Ukrajina, Izrael, Turska, te jedna od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal)

ČETVRTA SKUPINA: Finska, Belgija, Estonija, Grčka, Rumunjska, Italija, Kosovo i Farski Otoci