PLAVI KARTON

Hrvatski rukometaš dobio kaznu kakva se rijetko viđa u rukometu; zbog toga je izgubljen za Srbiju, ali to možda nije sve...

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 13.01.2022 23:14
  • Objavljeno 13.01.2022 u 22:45
Bionic
Reading

Hrvatska je poražena u prvom kolu Eura od Francuza 27:22, a na utakmici se dogodilo nešto što se ne viđa često, hrvatski reprezentativac David Mandić dobio je plavi karton

Izbornik Hrvoje Horvat stalno je u problemima sa izostancima. Prvo su ozljede (Šebetić) i koronavirus (Cindrić i Duvnjak) oslabili našu nacionalnu vrstu, a sada smo ostali i bez Mandića.

Naime, u 48. minuti Hrvatska je u samo 12 sekundi 'zaradila' tri isključenja. Zbog prekršaja je prvo isključen Srna, potom je zbog prigovora dvije minute kazne dobila i hrvatska klupa, a onda je grub prekršaj na Karabatiću napravio Mandić (udarac rukom u lice) zbog kojeg je kažnjen crvenim kartonom, ali i plavim, a to možete vidjeti OVDJE.

  • +43
Hrvatska - Francuska, 1. kolo rukometnog Eura 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Što to znači? Plavi karton uveden je u rukomet 2016. godine, a tiče se disciplinske mjere vezane uz isključenje. U slučaju plavog kartona izvještaju utakmice bit će dodana pisana izjava o incidentu na temelju koje će dodatno odlučivati disciplinska komisija.

Mandić će sigurno dobiti jednu utakmicu suspenzije te će tako propustiti Srbiju, ali kazna može biti još teža…

  • +35
Rukometni Euro 2022., hrvatski navijači protiv Francuske Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal