tražena je 'roba'

Hrvatski reprezentativac ovog ljeta sigurno mijenja klub, pitanje je samo u kojem će velikanu nastaviti karijeru jer za njega se bore Arsenal, Liverpool, Milan...

04.05.2021 u 14:39

Bionic
Reading

Ljetni će prijelazni rok biti vrlo zanimljiv, barem ako je suditi prema najavama engleskih medija koji tvrde da će hrvatski reprezentativac Josip Brekalo (22) biti jedan od traženijih igrača na Otoku. Svima je jasno da se Brekalo neće zadržavati u Wolfsburgu gdje nije dobio pravu priliku, a interes za njega već su pokazali brojni velikani koji traže pojačanje na lijevom krilu

Josip Brekalo (22) je 'vruća roba' na nogometnom tržištu, već ga neko vrijeme prate brojni europski velikani koji će se ovog ljeta boriti za njega. Naime, Brekalo je prošle sezone briljirao u Wolfsburgu, no ove je odigrao 31 utakmicu u svim natjecanjima uz učinak od četiri gola i četiri asistencije. Često je ulazio s klupe, trener 'vukova' Oliver Glasner dosta je 'kemijao' i rotirao, a jedna od najvećih 'žrtvi' ispao je baš hrvatski reprezentativac.

No, Wolfsburg ima rezultate, trenutno je treći na ljestvici Bundeslige, bori se za Ligu prvaka i dojam je kako će Brekalo - bez obzira na to što ima ugovor do kraja lipnja 2023. godine - već ovog ljeta potražiti novi klub.

Engleski mediji tako tvrde kako Liverpool i Arsenal već neko vrijeme prate našeg reprezentativca te ga ovog ljeta žele otkupiti od Wolfsburga. Jürgen Klopp poznat je po tome da prati mlade igrače, posebice one iz Bundeslige, a Brekalo bi na Anfieldu trebao biti zamjena za Mohameda Salaha. Istina, prvi izbor 'redsa' je Jadon Sancho iz Borussije (D), no u ovim kriznim vremenima je jednostavno preskup! Naime, 'žuto-crni' ga neće pustiti za manje od 80 milijuna eura, dok bi Wolfsburg Brekala prodao za 20 milijuna eura.

Ta 'jeftinoća' je privukla i londonski Arsenal u čijim bi se redovima, barem tako misli trener Mikel Arteta, svestrani Josip Brekalo sjajno snašao. Jer naš reprezentativac bez problema može igrati i na lijevom i na desnom krilu, ali u isto vrijeme 'pokriva' i poziciju polušpice, a takav tip igrača nedostaje 'topnicima'. I da, jeftin je.

No, engleskim bi velikanima posao mogli pokvariti - Talijani! Prije svih Milan koji već neko vrijeme prati Brekala, a navodno su već u zimskom prijelaznom roku 'rossoneri' kontaktirali Wolfsburg i raspitivali se o mogućem transferu ili zamjeni igrača. Talijanski i engleski mediji tvrde kako je to bilo samo ispitivanje terena, no činjenica je kako u Milanu najozbiljnije misle da bi se Brekalo sjajno uklopio u mladu momčad te će učiniti sve kako bi ga kupili.

Borba za našeg reprezentativca već je započela, svima je jasno da će ga zainteresirani velikani pokušati kupiti prije Europskog prvenstva jer ako Brekalo odigra dobar turnir, cijena će mu dodatno porasti. To svi kupci žele izbjeći, no Wolfsburg ima vremena i sigurno će čekati do posljednjeg trenutka kako bi što više zaradio.

U međuvremenu se popis zainteresiranih klubova dodatno povećao jer Josipa Brekala bi u svojim redovima vrlo rado željeli Atalanta i Roma, ali i Atletico Madrid. Gužva na tržištu je ve veća, a sigurno je samo jedno - Brekalo je 'vruća roba', pitanje je samo u kojem će velikanu nastaviti karijeru...