SJAJNO ODRAĐEN PPOSAO

Hrvatski rekorder Marin Čilić: Hvala svima na potpori po ovom suncu

14.09.2018 u 18:03

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači na jednu su pobjedu od plasmana u treće finale Davis Cupa, nakon što su prvog dana polufinalnog dvoboja na zadarskom Višnjiku ostvarili dvije uvjerljive pojedinačne pobjede. Borna Ćorić je sa 6-4, 7-6 (4), 6-3 nadigrao Stevea Johnsona, a Marin Čilić je sa 6-1, 6-3, 7-6 (5) svladao 20-godišnjeg debitanta Francesa Tiafoea.

'Krenuo sam sjajno u meč, ali nakon toga sam napravio par grešaka. Noge su stale, izgubio sam efikasnost, on je krenuo bolje. Srećom, u sedmom gemu drugog seta sam preživio pad u igri. Treći set je bila velika borba, ključan je bio poen kod 4:2 u Tie-breaku, rekao je Marin Čilić za HRT nakon pobjede.

'Tijekom cijelog meča je pokazao da je opušten i da uživa u igri. No, sve je ovisilo o meni. Obojica igramo, nije jednostavno zadržati visoku razinu igre kroz cijeli meč. Očekivano se dogodi negdje pad, no borim se s time', smatra Čilić.

Hrvatska vodi 2:0 nakon prvog dana, zadovoljan je i izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan.

'Nije bio lak meč za Ćorića, u prvom njihovom meču je Johnson lako slavio. Nije bio lak meč, no odigrao je odlično taktički. Forma, publika je izvukla maksimalno iz njega. Veoma pozitivan dojam nakon prvog dana. Nije me iznenadio Tiafoe ispred Querreyja. Nije bio impresioniran, ali nije imao šansi. Protiv Marina u ovakvoj formi je teško držati priključak. Moliš samo Boga da počinje lošije servirati. Sva sreća da je Marin uspio završiti meč u tie-breaku u tri seta', rekao je Krajan koji je najavio kako će subotnje parove za Hrvatsku igrati Mate Pavić i Ivan Dodig.

  • +3
Davis Cup - polufinale, Hrvatska - SAD, Marin Ćilić - Frances Tiafoe Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Nema razloga za promjenu. Dva najbolja hrvatska igrača u povijesti parova s Grand Slam turnirima, imamo veliki niz i ponekad se trebaju napraviti neke promjene da se nastavi taj niz pobjeda, zaključio je.

Marin Čilić se na kraju zahvalio publici na sjajnom navijanju.

'Zahvaljujem se svima, nije bilo lako izdržati. Hvala svima na potpori po ovom suncu. Nadam se sutra bodu. Zadranima hvala što su odvojili vrijeme, iako je bio radni dan. Publika je bila fenomenalna. Nije bilo jednostavno ni sjediti na tribinama u tim uvjetima. Uživali smo, donijeli su nam i neke ključne poene. Vodimo 2-0 i hvala im za to. Sutra je jedan meč, mogu pustiti glas malo jače', rekao je prvi hrvatski reket koji je postao najuspješniji tenisač hrvatske reprezentacije u povijesti sa 37 trijumfa u Davis Cupu. Ovo mu je bila 27 pobjeda u pojedinačnim dvobojima, a još ih deset ima u paru. Tako je prošao dosadašnjeg surekordera Ivana Ljubičića.

  • +6
Prvi dan polufinalnog dvoboja Davis Cupa tenisača između Hrvatske i SAD-a: Ćorić - Johsnon Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL