HEROJ DANA

Hrvatski paraolimpijac uspio probiti najveću barijeru!

21.03.2016 u 12:10

Bionic
Reading

Hrvatski paraolimpijac Luka Baković osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 80 kg na hrvatskom prvenstvu u taekwondou postavši prvi sportaš s invaliditetom koji je osvojio medalju na seniorskom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji sa sportašima bez invaliditeta

Baković, član splitskog Galeba je u borbi za broncu pobijedio Ivana Maloču člana Spiritusa iz Zagreba sa 11-6.

'Zadovoljan sam ovim rezultatom, nije se bilo lako boriti sa sportašima bez invaliditeta. Još me više raduje što sam prvi u Hrvatskoj koji sam osvojio odličje u konkurenciji sa sportašima bez invaliditeta,' kazao je Baković koji je prije dvije godine osvojio broncu i na juniorskom Prvenstvu Hrvatske za borce bez invaliditeta.

Baković je u lipnju 2014. osvojio zlato na Svjetskom para-taekwondo prvenstvu u Moskvi, a u studenom iste godine i europsko zlato na para-taekwondo prvenstvu za osobe s invaliditetom u turskoj Antaliji.

Mladog 19-godišnjeg Bakovića u rujnu ove godine u Varšavi očekuje nastup na europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom kada će započeti lov za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. gdje će po prvi put taekwondo biti uvršten u redovan program igara.

Na prvenstvu Hrvatske u taekwondou je nastupilo ukupno 139 boraca iz 40 klubova, a najviše naslova pripalo je splitskom Marjanu ispred zagrebačkih klubova Jastreba i Osvita. Na prvenstvu nisu nastupile olimpijke Lucija i Ana Zaninović i olimpijac Filip Grgić koji su u jeku priprema za OI u Rio de Janeiru.