VRHUNSKI UVJETI

Hrvatski olimpijci oduševljeni smještajem

08.02.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Četiri dana prije početka XXI. Zimskih igara, koje će se od 12. do 28. veljače održati u Vancouveru, u Kanadu je već doputovalo desetoro od 19 hrvatskih olimpijaca

Prvi dio hrvatske olimpijske delegacije već se tri dana nalazi u Olimpijskom selu u Whistleru, a njima se u nedjelju 7. veljače, pridružio i srebrni olimpijac iz Torina Ivica Kostelić s reprezentativnim kolegama Natkom Zrnčićem-Dimom i Ivanom Ratkićem.

Nakon napornog puta većina olimpijaca imala je dan odmora koji je iskorišten za posjet teretani te lagano rastrčavanje i šetnju kroz Olimpijsko selo u Whistleru.

Hrvatska delegacija odlično je pozicionirana u Selu jer im se u krugu od 200 metara nalaze restoran, teretana, prostor za slobodno vrijeme te glavni transportni centar.

'Do sada je ovo najbolji smještaj koji slobodno možemo nazvati i luksuznim za olimpijske prilike', kazao je šef naše Misije Damir Šegota, koji je izraze zadovoljstva naših športaša prenio i organizatorima.

'Nema nervoze koja je bila prisutna na prethodnim Igrama jer stvarno nismo imali nikakvih problema prilikom dolaska. Vjerojatno razlog leži i u činjenici da u Organizacijskom odboru (VANOC) radi većina managementa koji je radio i na Igrama u Salt Lake Cityu 2002. i Torinu 2006', smatra Šegota.

Izgledom Sela i smještajem zadovoljni su i športaši koji su zadovoljni i komfornim sobama i blizinom objekata za trening i natjecanje.

Dio hrvatske olimpijske delegacije, koja broji 47 članova, smještena je u Selu u dvosobnim i trosobnim apartmanima, a dio izvan Sela, u Whistler Creeksideu gdje se održavaju natjecanja u alpskom skijanju.

Inače, Hrvatska olimpijska delegacija dobila je na ispomoć šest asistenata, volontera, od kojih je pet porijeklom iz Hrvatske.

Joseph Boskovich, dolazi iz bračke ribarske obitelji, a rođen je u Vancouveru gdje ima iznimno uspješnu odvjetničku kancelariju. Bjanka Bulić je mlada marketinška stručnjakinja i dolazi iz Toronta dok ostali kanađani hrvatskog porijekla, Marko Deković, Teresa Mišić i Dario Todorović žive i rade u Vancouveru.

Jedini volonter koji nema hrvatskih korijena je ekonomist Matthew Ramsey koji je rođen i živi u gradu domaćinu XXI. ZOI.

Oni su samo mali dio vojske od 25.000 volontera koji su se prijavili besplatno raditi za dobrobit zajednice i olimpijskog pokreta.

Njihove razloge prijavljivanja za dobrovoljni rad Bjanka Bulić objasnila je riječima:

'Ja vjerojatno nikad neću otići na Olimpijske igre i ovo mi je idealna prigoda biti dio povijesti, dio olimpizma i svega pozitivnog što ga okružuje.'