ODRŽAN ŽDRIJEB

Hrvatski okršaj na startu Australian Opena

10.01.2014 u 10:15

Bionic
Reading

Ždrijeb Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine, donio nam je hrvatski okršaj već na startu turnira. Ivan Dodig ide na Ivu Karlovića

Zanimljivo, ova su dvojica tenisača igrala međusobno u 1. kolu Melbournea i prije tri godine, a tada je u pet setova bolji bio Dodig. Međugorac je bio bolji i lani na ATP turniru u Zagrebu, kao i 2012. na Challengeru u Bratislavi.

Marin Čilić će u 1. kolu igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa, 36. igrača svijeta. Dosad je u karijeri već šest puta igrao protiv njega i pobijedio ga pet puta, posljednji put 2012. u Umagu.

Spomenimo da najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal na startu turnira ide na Australca hrvatskog porijekla Bernarda Tomica, branitelj naslova Novak Đoković će igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka, Roger Federer će na domaćeg predstavnika Jamesa Duckwortha, a Andy Murray na Japanca Goa Soedu.

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović za prvu će suparnicu imati Slovenku Tadeju Majerič, 117. igračicu svijeta, od koje je izgubila lani u Innisbrooku. Donni Vekić će u 1. kolu s druge strane mreže biti neka od kvalifikantica, a to bi mogla biti i Ana Konjuh kojoj nedostaje još jedna pobjeda do glavnog turnira.

Petra Martić ide na Njemicu Anniku Beck (53. na svijetu) koju je svladala lani u Kopenhagenu, dok će Mirjana Lučić-Baroni igrati protiv lanjske finalistice Wimbledona Sabine Lisicki. Njemica je bila bolja u oba njihova dosadašnja međusobna dvoboja.

Prva tenisačica svijeta Serena Williams za suparnicu će imati Australku Ashleigh Barty, dok će braniteljica naslova Viktorija Azarenka igrati protiv Šveđanke Johanne Larsson.