POTUKLI KONKURENCIJU

Hrvatski nogometaši uvjerljivo do zlata

20.01.2009 u 16:46

Bionic
Reading

U Las Vegasu, na Otvorenom nogometnom prvenstvu veterana, hrvatska momčad pod nazivom Diesel Croatia osvojila je prvo mjesto u konkurenciji iznad 35 godina

'Grad kocke' bio je sretan za Diesel Croatiju, momčad koja je predstavljala Hrvatsku na veteranskom Svjetskom prvenstvu. Hrvatsku su predstavljala velika nogometna imena - Dražen Ladić, Miroslav Žitnjak, Vjekoslav Škrinjar, Tomislav Rukavina, Krunoslav Jurčić, Sead Halilović, Edin Mujčin, Alen Peternac, Branko Strupar, Goran Vlaović, Željko Adžić, Leo Bisaku, Nikica Miletić i Miroslav Bičanić s voditeljom Josipom Lušićem - i u tri dana (od 17. do 19. siječnja) potukla konkurenciju.

Nakon nastupa po skupinama, Diesel Croatia je u polufinalu svladala Chicago Fire 5:2, a nakon toga u finalu u potpunosti deklasirala LA soccer club 4:0 i uzela zlato u konkurenciji igrača starijih od 35 godina.

Ovo je prvi put da je na takvom turniru, na kojem se igra na velikom terenu 2x30 minuta, nastupila momčad iz Lijepe Naše i, kao što su igrači najavili prije početka natjecanja, odmah otišla do kraja.