BIT ĆE ZANIMLJIVO

Hrvatski nogomet ovo još nikad nije doživio; prije povijesnog vikenda oglasio se šef sudaca Bruno Marić

29.08.2022 u 17:15

Bionic
Reading

U okviru jednokratne razmjene sudaca, na utakmici 8. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Varaždina i Gorice pravdu će dijeliti bugarska sudačka trojka, dok će hrvatski sudački team suditi na utakmici bugarske Efbet lige

'Bugarski nogometni savez (BFU) i Hrvatski nogometni savez (HNS) postigli su dogovor o razmjeni sudaca iz Uefinog CORE programa za jednu utakmicu u najvišem stupnju domaćeg natjecanja,' objavio je na svojim stranicama Hrvatski nogometni savez.

Tako će na utakmici 8. kola SuperSport HNL-a glavni sudac biti Radoslav Gidženov, a pomoćnici Georgij Minev i Georgij Stambolžiev. Pritom će četvrti sudac biti Ante Čuljak, VAR Ivan Bebek, a pomoćni VAR Robi Kezele.

Istodobno, hrvatski suci dijelit će pravdu u Bugarskoj. Na utakmici Spartak Varna - CSKA Sofija koja će biti odigrana 3. rujna, glavni sudac bit će Ante Čulina, a pomoćnici Dario Kolarević i Ivan Starčević. Čulina će dan kasnije biti četvrti sudac na utakmici Ludogorec - Hebar.

Voditelj Sudačkog odjela pri BFU je proslavljeni mađarski sudac Viktor Kassai, koji je istovremeno i Uefin mentor hrvatskim sucima Anti Čulini i Dariju Belu.

Osijek - Hajduk 2:1, sažetak 28.8.2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

'Prvi puta u povijesti će na utakmici HNL-a pravdu dijeliti strani suci te bugarskoj ekipi želimo uspješno suđenje. Vjerujem da će se ovakve razmjene sudaca pokazati vrlo korisnima za daljnji napredak naših sudaca, prvenstveno zbog vrijednog međunarodnog iskustva koje će ovim putem dobiti. Raduje me što sudački velikani poput Kassaija odnosno Mažića, koji vodi suce na Cipru, a s kojima smo također potpisali sporazum, cijene hrvatske suce te žele na ovaj način surađivati. Vjerujem da ćemo svi imati koristi od te suradnje, da možemo učiti i napredovati kroz razmjenu iskustva i znanja', poručio je Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore