nova uzbuđenja

Hrvatski nogomet napokon se vraća na male ekrane; evo gdje možete gledati prve utakmice nastavka sezone HT Prve lige

31.01.2020 u 09:17

Bionic
Reading

Nakon mjesec i pol pauze danas se nastavlja natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Čast da otvore proljetni dio sezone imaju zaprešićki Inter i Istra (petak, 31. siječnja, 18 sati, Arenasport 1), momčadi koje čeka neizvjesna borba za ostanak u društvu najboljih hrvatskih momčadi

Nastavak sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi donosi nova uzbuđenja, ali i velike novitete u natjecanju. Sigurno da je uvođenje VAR-a najveća promjena i vrlo vjerojatno dobitak koji će pomoći u podizanju kvalitete i dati dodatnu sigurnost u regularnost HT Prve lige.

Sezona u domaćem nogometnom prvenstvu nastavlja se utakmicama 20. kola, a otvaraju ga zaprešićki Inter i Istra 1961, momčadi koje će se do kraja sezone boriti za ostanak. Derbi začelja igra se od 18 sati (Arenasport 1).

Inter u nastavak sezone ulazi praktički kao nova momčad, momčad iz Zaprešića doživjela tijekom zimske stanke radikalne promjene, kako u vlasničkoj strukturi, tako i u vodstvu te samoj ekipi. Samir Toplak više nije trener Zaprešićana, nakon gotovo šest godina došlo do raskida uspješne suradnje s Interom. Tražio je direktor Laljak investitore, te nije tajna da je u vlasničku strukturu kluba ušla menadžerska agencija predvođena Veliborom Kvrgićem koji je umjesto Toplaka na klupu doveo Željka Petrovića, nekadašnjeg igrača Dinama i Seville, te bivšeg trenera portugalske Boaviste, nizozemskih RKC Waalwijka i Den Haaga, ali i japanske Urawe. Novi je trener Petrović zadovoljan dolaskom u Inter...

'Došao sam pomoći Interu da ostane u prvoj ligi. Nisam ovaj posao prihvatio ni zbog plaće ni zbog nekih posebnih uvjeta. Pozvali su me ljudi kojima nisam želio reći ne. Uostalom, ako su za ovaj klub mogli igrati Modrić, Ćorluka, Eduardo ili Lovren, zašto ne bih i ja u njemu mogao raditi. Imamo plan na duži i kraći period, a sada je najvažnije da Inter ostane prvoligaš', kazao je Petrović, a prenosi Dvoznak.com.

Petrovića odmah u prvoj službenoj utakmici čeka utakmica protiv izravnog rivala za ostanak u ligi u kojoj su bodovi posebno vrijedni. Bit će zanimljivo vidjeti koga će Petrović od prve minute poslati na teren jer je klub bio vrlo aktivan na tržištu igrača.

Momčad Intera dobila je zanimljiva pojačanja poput mladog golmana Hadžikića koji je branio za bečku Austriju, stopera Van Bruggena koji je bio u kadru nizozemskih velikana Ajaxa i PSV-a, beka Roma iz slovenskih Domžala, te ofenzivca Zamourija koji je stigao iz engleskog Oxford Uniteda. Inter je zimske pripreme odradio u Istri gdje je sudjelovao na Arena Kupu kojeg je zaključio minimalnim porazom u finalu natjecanja od Gorice. U konkurenciji za nastup protiv Istre zbog suspenzija neće biti Soldo i Tatomirović.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Istra je prvi dio sezone zaključila na diobi posljednje pozicije prvenstvene tablice s Varaždinom, te s bodom manje od današnjeg protivnika Intera. Očekuje se da će ove tri momčadi u nastavku sezone voditi grčevitu borbu za ostankom u ligi, stoga su pred trenerom Prelecom odmah nakon zimske stanke dvije ključne utakmice sezone budući da nakon gostovanja u Zaprešiću momčad Istre u Puli ugošćuje Varaždin.

Prelec je svjestan važnosti gostovanja u Zaprešiću...

'Svi znamo koliki je značaj ovih uvodnih utakmica u drugom dijelu prvenstva. Igramo protiv Intera, direktnog konkurenta za ostanak i sigurno je da se radi o utakmici posebnog značaja. Drugi će dio prvenstva biti težak. Pred nama je utakmica u kojoj će odlučivati detalji, no mi smo spremni', kaže trener Istre, a donosi Dvoznak.com.

Istra je tijekom zime dovela bivšeg Hajdukovog golmana Duku, te odličnog veznjaka Blagojevića koji je igrao za klub iz Pule od 2012. do 2015. nakon čega je nosio dresove Splita, litavskog Žalgirisa i latvijske Rige. Očekivao se i dolazak napadačkog pojačanja, ali treneru Prelecu ta se želja za sada nije ispunila. Zbog suspenzija gostovanje u Zaprešiću moraju propustiti Rubić i Pavić.

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Istra 196118:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb19152247
2.Hajduk19105435
3.Rijeka19104534
4.Osijek1996433
5.Gorica1985629
6.Lokomotiva1984728
7.Slaven Belupo19531118
8.Inter Zaprešić19271013
9.Istra 196119261112
10.Varaždin19261112

Sljedeće utakmice

1.2.Lokomotiva-Rijeka
1.2.Slaven Belupo-Dinamo Zagreb
2.2.Varaždin-Hajduk
2.2.Gorica-Osijek
7.2.Istra 1961-Varaždin