GRIJESI IZ PROŠLOSTI

Hrvatski MMA borac o UFC karijeri mašta u zatvoru

15.02.2012 u 12:28

Bionic
Reading

Hrvatski 'ultimate fighter' Maro Perak trenutačno dane ne provodi u ringu i teretani nego u zatvoru koji će mu biti dom pola godine

Ne tako davno 29-godišnji Dubrovčanin Maro Perak na borilačkoj večeri 'Noć gladijatora' u Dubrovniku isprebijao je Boba Sappa. Bila je to njegova 21. MMA pobjeda u karijeri u 25 mečeva (tri poraza). On je i prije te borbe imao jasan cilj.

'UFC! Volio bih se boriti na toj razini, ali to sve ovisi o menadžerima. Ja mislim da sam već sada dovoljno dobar da uđem u ring s borcima iz te organizacije', rekao je Perak u prosincu za tportal.hr.

No, njegov san i želja da nastupi u najmoćnijoj MMA organizaciji su u opasnosti. Dubrovčanin sada dane provodi u zatvoru, gdje je od 9. siječnja ove godine. Naime, Perak plaća za grijehe iz prošlosti.

Podsjetimo, 24. listopada 2009. u dvorištu trgovine DM u Vukovarskoj ulici u središtu Dubrovnika, Perak se sukobio s maloljetnim Ivanom Vićanom i Ivanom Pitarevićem te mlađim punoljetnikom Zoranom Primićem zbog nesporazuma koje prethodio u obližnjem noćnom klubu Factory gdje je hrvatski borac radio kao zaštitar. Sva trojica su od Peraka zadobila teške ozljede.

Općinski sud u Dubrovniku je MMA borca osudio na šest mjeseci zatvora, pa mu je kaznu preinačio u rad za opće dobro na slobodi u trajanju od 60 radnih dana. No, tada je uslijedila žalba dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva na izrečenu uvjetnu presudu, Županijskom sudu u Rijeci, kojem je taj predmet dodijeljen, a on je Peraka poslao na šest mjeseci u zatvor.

Vodstvo UFC-a, koje Peraka sigurno već dosta dugo ima na radaru, sigurno nije oduševljeno što im se mogući novi član nalazi iza rešetaka, a pitanje je kako će se cijela situacija odraziti i na psihičko stanje i na fizičku spremu prije novog izazova u MMA svijetu.

Perak je prvo pobijedio Sappa pa je otišao u zatvor