nova šansa

Hrvatski košarkaši ipak će dobiti priliku plasirati se na Olimpijske igre?

29.06.2019 u 08:24

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da su otpisani ispadanjem u kvalifikacijama za SP u Kini, hrvatski košarkaši trebali bi dobiti priliku zaigrati u kvalifikacijama za Igre u Tokiju...

Hrvatska je doživjela veliki neuspjeh neodlaskom na Svjetsko prvenstvo ove godine, no darovita generacija predvođena Bojanom Bogdanovićem i Dariom Šarićem ipak bi mogla dobiti priliku zaigrati na Olimpijskim igrama 2020. godine.

  • +20
Kvalifikacije za SP u košarci: Hrvatska - Poljska Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Vijest je to koja dolazi iz Fibe, krovne svjetske košarkaške organizacije koja je odlučila promijeniti sustav kvalifikacija za Igre i više neće biti pozivnica privilegiranih ekipama za turnir.

Sedam najboljih reprezentacija sa SP-a osigurat će plasman u Tokio zajedno s domaćinom Japanom, a za preostalih osam mjesta borit će se u kvalifikacijama 24 reprezentacije.

U kvalifikacijama će se naći i osam momčadi koje nisu izborile plasman na SP, po dvije najbolje rangirane od strane Fibe iz svake regije i tu bi se, kako stvari stoje trebala naći i Hrvatska.

Dakle, naši će imati priliku pokušati ponoviti podvig iz Italije prije tri godine kada su pokraj Grčke i domaćina izborili plasman na Igre u Riju i tamo imali solidne izglede osvojiti medalju, prije poraza u četvrtfinalu u neizvjesnoj utakmici protiv Srbije...