PRONAŠLI NOVU SNAGU

Hrvatski heroji otvoreno o Španjolskoj, Kolinda - uživa

28.01.2016 u 17:01

Bionic
Reading

Nakon čudesne pobjede protiv Poljske od 14 pogodaka razlike i plasmana u polufinale europskog prvenstva u Poljskoj, hrvatski rukometaši nemaju previše vremena za slavlje. Već u petak ih očekuje okršaj sa Španjolcima za ulazak u finale

'Iza nas je fantastična utakmica i velika pobjeda. No, sada se moramo smiriti i okrenuti prema polufinalu,' kazao je vratar Ivan Stevanović koji je protiv Poljaka sakupio 13 obrana i zaradio epitet igrača utakmice.

Stevanović je priznao kako je počeo vjerovati u 'krakovsko čudo' kada je Hrvatska povela sa četiri pogotka razlike.

'U tim sam trenucima pomislio je li moguće da ćemo uspjeti pobijediti s više od 11 golova razlike. Kako je naša prednost rasla mi smo bili sve mirniji, to je bilo ključno,' priznao je.

Sjajnu predstavu protiv Poljaka pružio je i Manuel Štrlek, sa 11 golova naš najefikasniji igrač.

'Još ni sami nismo svjesni kakav smo podvig ostvarili. Bili smo strpljivi i znali smo da će šansa doći,' kazao je Štrlek.

Međutim, obojica se slažu kako nema vremena za slavlje.

'Treba sve zaboraviti i spustiti se na zemlju. Španjolci su u dobroj formi. Igrali su dobro tijekom priprema, a igraju dobro i cijeli turnir, ali nisu nepobjedivi,' smatra Štrlek.

Krilni igrač 'kauboja' i poljskog Vive Targi Kielcea upozorava na španjolsku brzu tranziciju iz koje postižu lake golove.

'Moramo se čuvati njihove brze tranzicije i lakih golova. Igraju raznovrsno i opasnost prijeti sa svih strana. Ako želimo u finale morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu,' smatra Štrlek, dok je Stevanović dodao kako će ključ pobjede biti obrana.


'Dobro ćemo se pripremiti, analizirati njihove dobre i loše strane i to znati iskoristiti. Ako naša obrana odigrao kao protiv Poljske bit će sjajno. Onda je i nama vratarima lakše,' rekao je vratar Prvog plinarskog društva Zagreb.

Polufinale između Hrvatske i Španjolske je u petak u 21 sati u Krakowu.'Iznimno sam sretna zbog pobjede hrvatske rukometne reprezentacije u ogledu s Poljskom ali i impresionirana ponašanjem poljskih navijača,' rekla je u četvrtak u Varšavi hrvatska predsjednica koja je dan ranije u Krakovu nazočila ogledu koji je odlučivao o tome tko će ići u polufinale europskog prvenstva u rukometu.

'Naravno, drago mi da je Hrvatska pobijedila ali žao mi je da i Poljska i Hrvatska nisu otišle dalje na ovom europskom prvenstvu. Međutim moram vam odati počast kao Poljacima - oduševljena sam načinom na koji poljski navijači navijaju za svoju nacionalnu vrstu,' rekla je Kolinda Grabar Kitarović na press konferenciji nakon razgovora s poljskim domaćinom Andrzejom Dudom.

'Vaši navijači su nas nakon utakmice toplo pozdravljali i čestitali,' rekla je predsjednica, dodajući: 'Bravo Poljska'.