AUSTRALIAN OPEN

Hrvatski dvoboj u 2. kolu, Karlović na Ančića

20.01.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Ivo Karlović i Mario Ančić igrat će međusobno u drugom kolu prvog ovosezonskog grand slama. Karlović je u 1. kolu pobijedio Španjolca Gimena-Travera, dok je Ančić bio bolji od Amerikanca Odesnika

Ždrijeb Australian Opena bio je nemilosrdan. Za prolaz u treće kolo dva će hrvatska tenisača igrati međusobno, a ta čast pripast će Ivi Karloviću i Mariju Ančiću. Španjolac Daniel Gimeno-Traver, 91. igrač svijeta, nije bio prevelika prepreka za našeg Ivu Karlovića, pa ga je Ivo svladao sa 6:3, 6:4, 6:4. Visokom Zagrepčaninu za taj je uspjeh trebalo malo više od tri sata.

Nešto više posla imao je Ančić, koji se za drugo kolo borio protiv američkog kvalifikanta Waynea Odesnika. Ančić je na kraju slavio sa 7:5, 6:4, 4:6, 6:2.

Bit će to njihov treći međusobni ogled, a u dosadašnja dva svaki od tenisača ima po jednu pobjedu. Mario je slavio 2003. u Stockholmu, dok je Ivo bio bolji u Zagrebu 2006. godine.

Prvi međusobni sraz na grand slamovima hrvatski su tenisači imali 1991. na US Openu kada su igrali Ivanišević i Prpić. Do dvoboja u četvrtak u Melbourneu takvih okršaja više nije bilo.