SP U ZAGREBU

Hrvatski bejzbolaši na velikoj svjetskoj sceni

07.09.2009 u 16:24

Bionic
Reading

Zagreb će od četvrtka do subote biti jedan od pet europskih gradova u kojima će se odigravati prvi krug Svjetskog prvenstva u bejzbolu. Naša reprezentacija je prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Barceloni prvi put u povijesti izborila pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu, a nakon što je prije dva mjeseca Rusiji oduzeto domaćinstvo jedne od skupina, Međunarodni baseball savez (IBAF) je to domaćinstvo povjerio Hrvatskoj

Uz našu reprezentaciju, u skupini D koja će igrati na terenu u novozagrebačkom naselju Središće (pokraj jezera Bundek), sudjelovat će još i trećeplasirana reprezentacija s posljednjeg SP-a Japan, te Nikaragva i Velika Britanija.

'Nakon što je bejzbol izgubio status olimpijskog sporta, sudjelovanje na svjetskom prvenstvu je najviše što se može postići u tom sportu', rekao je predsjednik Hrvatskog baseball saveza Osvaldo Vavra, koji je naglasio da pred našim reprezentativcima nema imperativa rezultata jer su sve do prije nekoliko godina sanjali da mogu putem televizijskih ekrana vidjeti najbolje igrače bejzbola kako igraju, a sada će se s njima naći na istom terenu.

Sličnog je mišljenja i direktor naše reprezentacije Krunoslav Karin, koji je ipak izrazio nadu da bi naša reprezentacija u jakoj konkurenciji mogla izboriti plasman u drugi krug.

'Budući da će se u drugi krug plasirati dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine te još četiri od pet trećeplasiranih, za prolazak dalje mogla bi dovoljna biti i jedna pobjeda, a našu šansu vidim u utakmici protiv europskog doprvaka Velike Britanije. Riječ je o jednoj utakmici u kojoj je sve moguće', smatra Karin.

Grgur Marušić, jedan od naših najiskusnijih igrača, potvrdio je riječi predsjednika Saveza i direktora reprezentacije:

'Ovo je vrhunac karijere za sve naše igrače. Dosada nitko od nas nije imao priliku igrati na tako jakom turniru.'

Dnevne ulaznice za SP u bejzbolu u prodaji su po cijeni od 40 kuna.

Inače, osim Zagreba, domaćini prvog kruga SP-a su još Barcelona, Stockholm, Regensburg i Prag, dok će se drugi krug igrati u Nizozemskoj i Italiji, a završnica u Italiji.

RASPORED NATJECANJA U SKUPINI D:

Četvrtak, 10. rujna:
10.30 Velika Britanija - Japan
16.30 HRVATSKA - Nikaragva

Petak, 11. rujna:
10.30 Nikaragva - Velika Britanija
16.00 HRVATSKA - Japan

Subota, 12. rujna:
10.30 Japan - Nikaragva
16.00 HRVATSKA - Velika Britanija