FED KUP

Hrvatske tenisačice treće u skupini

05.02.2010 u 17:45

Bionic
Reading

Hrvatska Fed Kup reprezentacija zauzela je treće mjesto u svojoj grupi u sklopu natjecanja Skupine I (treći rang) neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica

U posljednjem susretu, u kojem je pobjedom mogla i na prvo mjesto u grupi, Hrvatska je izgubila oba pojedinačna dvoboja protiv Švicarske koja je na taj način ostala na vrhu i u subotu će se boriti za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. Hrvatska je na kraju treća, što donosi zadržavanje sadašnjeg statusa.
U prvom dvoboju dana Švicarka Amra Sadikovic je svladala Silviju Njirić 7:6, 6:1. Prvi set je, što potvrđuje i rezultat, bio posve izjednačen, no u drugom je Švicarka kontrolirala igru.
Petra Martić je potom odigrala odličan meč protiv Patty Schnyder, svojedobno sedme tenisačice svijeta. Schnyder je pobijedila 6:2, 4:6, 7:6 (0), i to nakon što je Petra Martić kod 4:5 spasila jednu meč loptu.

U drugom susretu 3. kola u grupi B Rumunjska je protiv Portugala povela 2:0, pa okršaji parova u oba susreta više ni o čemu ne odlučuju. Portugal je zauzeo četvrto mjesto i čeka ga borba za ostanak u ovom rangu.
Hrvatska će u subotu odigrati još jedan susret, koji će se bodovati za Fed Cup renking.

HRVATSKA - ŠVICARSKA 0:2
Njirić - Sadikovic 6:7, 1:6
Martić - Schnyder 2:6, 6:4, 6:7 (0).