kvalifikacije za ep

Hrvatske rukometašice u Osijeku rasturile Islanđanke; pobijedile su s čak 21 golom razlike

25.09.2019 u 20:26

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice su iznimno uvjerljivom pobjedom 29:8 (14:3), ostvarenom u srijedu u osječkoj dvorani Gradski vrt protiv Islanda, započele natjecanje u Skupini 6 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj

Najefikasnija hrvatska igračica bila je Katarina Ježić sa šest golova, dok su po pet postigle Nikolina Zadravec i Ana Debelić. Pet od osam golova Islanđanki postigla je Karen Knutsdottir, koja je bila jedini strijelac kod gošći do 42. minute dvoboja.

Izabranice Nenada Šoštarića već su u prvom poluvremenu otklonile svaku dvojbu oko pobjednika, kad su gošćama s Islanda dopustile svega tri gola, igrajući čvrstu 6-0 obranu, a Ivana Kapitanović je skupila deset obrana.Od 11. do 27. minute Hrvatska je napravila seriju 9:0 i došla do najvećih 12 golova prednosti (14:2).

U drugom poluvremenu hrvatska prednost je nastavila rasti i dosegnula najvećih +21 u završnici dvoboja. Obrana je ostala čvrsta, a Kapitanović je pred vratima zamijenila Tea Pijević i uz niz obrana iz igre zaustavila i tri sedmerca Islanđanki.

  • +7
Rukomet; kvalifikacije za EP rukometašica; Hrvatska - Island, 25.9.2019. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Uz Hrvatsku i Island u skupini 6 su aktualne europske i svjetske prvakinje Francuskinje te Turska. Najbolje dvije reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacijskih skupina izborit će mjesto na završnom turniru koji će biti odigran u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. prosinca 2020. godine.

Drugu utakmicu u kvalifikacijama Hrvatska će odigrati u nedjelju, 29. rujna, na gostovanju u turskom Eskisehiru (17 sati).