EP U MAKEDONIJI

Hrvatske rukometašice porazom izgubile peto mjesto

13.12.2008 u 13:31

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice osvojile su šesto mjesto na Europskom prvenstvu u Makedoniji. U borbi za peto mjesto izabranice Zdravka Zovka poražene su od Rumunjki 36:33

Ogled za peto mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu igrao se u ne baš atraktivno vrijeme. Hrvatice i Rumunjke borbu su započele u 11.30, a nakon teške i neizvjesne borbe i produžetaka slavile su Rumunjke 36:33.

Favorizirane Rumunjke su vodile veći dio prvog dijela, no kako se bližio kraj poluvremena, tako su i hrvatske rukometašice dizale svoju igru te uspjele serijom golova doći do izjednačenja (15:15). Međutim, do kraja su naše suparnice uspjele postići još dva pogotka i ne primiti nijedan te su tako na odmor otišle s vodstvom 17:15.

Drugo poluvrijeme bilo je napeto od početka do kraja. Igralo se praktički pogodak na pogodak, da bi se ušlo u potpuno neizvjesnu završnicu. Rumunjke su nešto više od 30 sekundi prije kraja imale vodstvo od 29:28, da bi Penezić uspjela izjednačiti i odvesti Hrvatsku u produžetak.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u prvom produžetku kod rezultata 31:31, kada Rumunjke s igračicom manje uspijevaju prvi produžetak dobiti sa 34:32. U posljednjem produžetku Maida Arslanagić bespotrebno forsira šut što koristi sjajna rumunjska vratarka Dinu koja je i najzaslužnija za pobjedu svoje ekipe.

Najefikasnije u redovima Hrvatske bile su Arslanagić te Horvat sa po sedam pogodaka, a i Grubišić je ponovno bila na visini zadatka te je završila utakmicu sa 16 obrana.

HRVATSKA: Knezović, Grubišić; Tatari, Jukopila, Golubić 3, Ambroš , Gaće 2, Arslanagić 7, Zebić, Pušić 3, Pavić 2, Horvat 7, Penezić 4, Franić 2, Lovrić 2.

RUMUNJSKA: Stanciu, Dinu, Cioaric, Birsan 1, Amarei 7, Balint 3, Crap 1, Neagu 4, Manea 5, Ardean-Elisei 2, Soit, Fiera 6, Geiger 5, Lecusanu 2, Ungureanu, Maier.

SEDMERCI: Hrvatska 7(4) , Rumunjska 6 (4).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 2 minute, Rumunjska 6 minuta