JUNIORSKI EBEL

Hrvatske hokejaške nade dobile jaku ligu

24.08.2012 u 18:16

Bionic
Reading

Zagrebački ledeni juniori u natjecateljskoj sezoni 2012./2013. nastupat će u novoformiranoj juniorskoj ligi 'Erste bank Young Star League' zajedno sa 13 drugih momčadi iz Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske. Hrvatski juniori okupljeni iz svih zagrebačkih klubova i Siska nastupaju pod imenom i grbom zagrebačkog KHL Medveščak

U sezoni 2012./2013. EBEL liga dobila je svoju juniorsku podružnicu. 'Erste Bank Young Star League' u kojoj će nastupati 14 klubova iz 5 zemalja srednje Europe – Austrije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Češke. Naime, od ove sezone klubovi članovi EBEL lige imaju obavezu nastupati u juniorskom pandanu lige, a pridružili su im se i klubovi LA Stars iz St. Poltena te HK Mladi Jesenice, momčad koja je proizvela velik broj talentiranih hokejaša među kojima i NHL igrača Anže Kopitara.

Momčad KHL Medveščak Zagreb U20 momčad je u kojoj će igrati svojevrsna selekcija najboljih mladih hrvatskih hokejaša iz svih klubova – Medveščaka, Mladosti, Zagreba, ali i Siska. Voditelj momčadi i glavni trener je Danijel Kolombo, višegodišnji izbornik hrvatskih mladih reprezentacija u kategorijama U18 i U20 s kojima je postigao zavidne rezultate. Također u sezonama 2009./10. i 2010./11. Danijel Kolombo bio je pomoćnik glavnog trenera prve Medveščakove momčadi Enia Sacillotta i Teda Satora te je pomogao momčadi Medveščak u počecima stvaranja Medveščakove hokejske priče.

'EBYSL liga zanimljiv je koncept stvaranja regionalne juniorske lige koja je potaknuta velikim uspjehom EBEL lige i zasigurno će velikim brojem utakmica pridonijeti kvalitetnom razvoju mladih hrvatskih hokejaša iz svih klubova. Sa preko 50 utakmica u sezoni mladi će hokejaši imati priliku igrati s igračima iz regije i time dobiti priliku za kvalitetan sportski razvoj.' rekao je glavni trener Medveščakove U20 momčadi Danijel Kolombo i dodao:

'Po prvi put će juniori osjetiti što znači ritam pravih profesionalnih utakmica. Uz igranje srijedom, subotom i nedjeljom morat će putovati i prihvatiti odricati i žrtvovanje za sport i momčad. Naravno očekujem da će igrači baš zbog ovog natjecanja biti spremniji i za Svjetska prvenstva u kategorijama U18 i U20.'

EBYSL sustav natjecanja nešto je drugačiji no onaj EBEL lige. Momčadi su podijeljene u dvije skupine (geografski) od po sedam klubova koji će odigrati međusobno po dvije utakmice kod kuće i dvije u gostima, dok će se sa klubovima iz druge skupine odigrati po jednu u gostima i jednu kod kuće. Nakon regularnog dijela sezone igra se doigravanje u koje se plasiraju po dva najbolja kluba iz svake skupine. Polufinala se igraju na dvije dobivene utakmice (od maksimalno tri), kao i finale.

Utakmice EBYSL lige u Zagrebu odigravati će se ovisno o dostupnosti na klizalištima Zagrebački Velesajam ili u Domu Sportova, dok će ulaz biti slobodan.