ULAZ SLOBODAN

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Rijeci protiv SAD-a

17.06.2015 u 13:35

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, nakon osvojenog pripremnog turnira u Rimu, nastavlja s drugom fazom priprema u Rijeci. Izabranici izbornika Ivice Tucka u subotu, 20. lipnja, u 20:15 sati na bazenu Kantrida igraju prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije SAD-a.

Vrhunski vaterpolo na otvorenom rječkom bazenu te podrška našim reprezentativcima najbolji su izbor za subotnju večer.

'Utakmica protiv Amerike ovog vikenda u Rijeci još je jedna odlična stvar koja će nam pomoći u dovođenju u formu i pripremi za najvažnije obaveze koje nas očekuju!', izjavio je izbornik Ivica Tucak te se osvrnuo na nedavno odigran turnir:

'Turnir u Rimu u rezultatskom je smislu odličan. Pobijedili smo Mađarsku, Italiju i Ameriku, no sam turnir za nas nije bio od velike važnosti. Poslužio je kao dobar indikator, no slijedi nam puno važniji turnir u Bergamu!'

Na pripreme i utakmicu u Rijeku pozvani su: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Damir Burić, Anđelo Šetka, Luka Bukić, Antonio Petković, Sandro Sukno, Andro Bušlje, Marko Macan, Paulo Obradović, Franko Geratović, Maro Joković i Fran Paškvalin. Stručni stožer reprezentacije, uz izbornika Ivicu Tucka, čine i Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj te Damir Luketić.

Hrvatsku za nekoliko dana očekuje Superfinale FINA Svjetske lige koje se igra u Bergamu. Podsjetimo, pobjednik FINA Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre Rio 2016. Ovog ljeta nas očekuje i FINA Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanu a, povrh toga, Barakude će igrati i na još jednom pripremnom turniru u Srbiji.

Ulaz na utakmicu Hrvatska – SAD (20:15 sati) na otvorenom bazenu Kantrida u Rijeci besplatan je za sve posjetitelje