DAVIS CUP

Hrvatska u prvom kolu domaćin Njemačkoj

22.09.2010 u 13:42

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija igrat će u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa 2011. godine protiv Njemačke. Tako je odlučio ždrijeb, napravljen u srijedu u Bruxellesu, što znači da će Hrvatska već osmi put zaredom biti domaćin u ovom natjecanju. Igrat će se od 4. do 6. ožujka

'Ne znam je li ikad ijedna reprezentacija igrala toliko susreta zaredom kod kuće', rekao je izbornik Goran Prpić.

'Mogli smo proći i bolje, jer smo priželjkivali Indiju kod kuće, ali nećemo se žaliti. Znamo da trenutno situacija u našoj reprezentaciji nije idealna, no do ovog susreta ima još šest mjeseci. Znamo da Marin Čilić uvijek igra vrhunski na početku sezone, a nadam se da će sve biti u redu i s oporavkom Ive Karlovića, koji bi u studenom trebao krenuti s pripremama', rekao je Prpić.

Najbolje rangirani njemački tenisač u ovom je trenutku Philipp Kohlschreiber, 31. na ATP listi, a nakon njega slijede Florian Mayer (45.), Michael Berrer (49.), Philipp Petzschner (51.) i Benjamin Becker (65.).

"Njihova prednost je u paru, ali ukupno gledajući rekao bih da su izgledi za pobjedu podjednaki. Što se tiče podloge prerano je za odluku. Razgovarat ću s igračima i nakon toga ćemo izabrati', kaže Prpić.

Hrvatska je protiv Njemačke dobila domaćinstvo jer je posljednji susret tih dviju reprezentacija odigran u Krefeldu. Ukupan omjer je 2:1 za Njemačku, koja je pobijedila u Karlsruheu 1995. i Krefeldu 2007. Hrvatska je slavila u Zagrebu 2002. Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka igrat će u srpanjskom četvrtfinalu s boljim iz dvoboja Austrija - Francuska. Prođe li Hrvatska i u tom bi okršaju naši tenisači bili domaćini.

Parovi 1. kola Svjetske skupine (od 4. do 6. ožujka 2011. godine): Srbija - Indija, Švedska - Rusija, Češka - Kazahstan, Argentina - Rumunjska, Čile - SAD, Španjolska - Belgija, Hrvatska - Njemačka, Austrija - Francuska.