OD ANDORE SE TRAŽI ČUDO

Hrvatska u Kazahstanu igra za Pirovu pobjedu

14.10.2009 u 08:17

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u 17.30 u Astani igra posljednju utakmicu u skupini u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Bilićevim izabranicima nije dovoljna ni pobjeda, nego ovise i o utakmici Andore i Ukrajine, ali mala je vjerojatnost da bi tu domaćin mogao iznenaditi

Utakmicom u Kazahstanu završava jedno poglavlje u hrvatskom nogometu. Ako se ne dogodi čudo u Andori, u hladnoj Astani bit će posljednji ogled Slavena Bilića na klupi 'kockastih'. Bez obzira na informacije da bi sadašnji izbornik i savez mogli produžiti suradnju, to je malo vjerojatno.

'Cilj nam je završiti ciklus na najbolji mogući način. Imamo se i pravo nadati', rekao je u Astani Bilić.

'Kazahstan će biti nabrijan. Igraju protiv Hrvatske, a za njih je to velika stvar. Ipak, naš maksimum bi trebao biti dovoljan za tri boda.'

Tri boda nade Hrvatska će loviti u sastavu: Runje – Ćorluka, Lovren, Kovač, Pranjić – Srna, Vukojević, Kranjčar, Rakitić – Klasnić, Mandžukić. Zna se da su ozljede izbacile iz momčadi Pletikosu, Vejića, Jurića, Modrića, Olića, Petrića, Eduarda i da su iz reprezentacije udaljeni Križanac i Šimunić.

Kazahstanci su u ovim kvalifikacijama upisali samo dvije pobjede, oba puta protiv Andore, dok su iz Zagreba ispraćeni s tri pogotka u mreži. Bez obzira na hladno vrijeme, brojne izostanke i umjetnu travu, Hrvatska u ovoj utakmici nema pravo na opravdanje ako ne uzme cijeli plijen. Ipak, realno gledajući, bit će to Pirova pobjeda.