važna pobjeda

Hrvatska teškom mukom slomila Islanđane i na najbolji mogući način otvorila SP

11.01.2019 u 19:28

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u sjajnoj atmosferi u Münchenu svladala je u napetoj završnici Island rezultatom 31:27 i tako zabilježila prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu...

Lino Červar može odahnuti. Hrvatska nije posrnula već na prvoj prepreci na SP-u u Njemačkoj i Danskoj te je napravila veliki korak ka plasmanu u drugu fazu natjecanja. Protiv izuzetno opasnih Islanđana naši su odigrali napetu utakmicu, no u završnici su pokazali mentalnu snagu i slomili protivnika, što budi optimizam uoči nastavka turnira.

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Dvoboj je počeo kišom golova s obje strane koji su golmani uglavnom promatrali, ali nakon polovice prvog dijela igra se stabilizirala, a naši su se napokon dokopali prvog vodstva kod rezultata 9:8, na krilima golova Stepančića i Horvata.

Island se ipak vratio u vodstvo, a kad je Zlatka Horvata i njegov lob iz sedmerca pročitao Gustafsson, uspjeli su zahvaljujući Palmarssonu doći do prednosti 14:11. Ipak, probudio se tada Domagoj Duvnjak i s nekoliko golova vratio utakmicu u egal, a dobre reakcije Ivana Stevanovića i čvršća igra u obrani omogućili su potpuni preokret i odlazak na odmor s prednošću 16:14, nakon impresivne serije 5:0.

Naši su u istom stilu započeli drugi dio i golovima Luke Stepančića došli do +4 (18:14), ali kad smo svi pomislili da je protivnik slomljen, dogodilo se baš suprotno. Proradila je islandska obrana, a i napad te su stigli do izjednačenja kod 22:22, a zatim i poveli.

U zadnjih deset minuta momčadi su ušle u egalu, ali nekoliko sjajnih obrambenih reakcija hrvatskih rukometaša Marina Šege među vratnicama te lakih golova sve je prelomilo. U zadnjih pet minuta naši su ušli s prednošću 29:26 i rutinski priveli posao kraju za konačnih 31:27, na oduševljenje brojnih hrvatskih navijača na tribinama.

Najbolji hrvatski strijelac bio je Luka Stepančić sa 8 postignutih golova, Cindrić je dodao 6, a Horvat 5, dok je kod Islanda Palmarsson zabio 7.

U sljedećoj utakmici naši rukometaši u nedjelju igraju protiv Japana.

SP u rukometu, grupa B:

Hrvatska - Island 31:27 (16:14)