OSIGURANA SLOVENIJA

Hrvatska se kontra Ukrajine kvalificirala za Eurobasket

06.09.2012 u 08:49

Bionic
Reading

U preostale dvije utakmice kvalifikacija Repešine izabranike čeka susret s Mađarskom i Austrijom

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija ostvarila je i šestu uzastopnu pobjedu u kvalifikacijskoj C skupini za Eurbasket koji se dogodine igra u Sloveniji. Odabranici Jasmina Repeše su u Slavonskom Brodu pobijedili Ukrajinu 84-80.

Protiv istog suparnika, najtežeg u skupini, je Hrvatska u Kijevu slavila u produžetku, a niti ovoga puta nije bilo lako. Zanmimljivo da su Ukrajinci dobili tri četvrtine, prvu s 25-20, treću s 20-15 i četvrtu s 25-21, ali je Hrvatska do novih bodova stigla zahvalujući odličnoj igri u drugom periodu, kojeg je dobila 28-10.

Lukša Andrić bio je sa 16 poena (6-11 za dva, 1-2 trice, 1-2 slobodna bacanja) naš najefikasniji igrač na ovoj utakmici. Bojan Bogdanović je dodao 15 poena, a svakako valja izvojiti učinak Darija Šarića, koji je uz 12 poena dodao 8 skokova i dvije asistencije. Roko Leni Ukić je uz 10 poena i četiri skoka upisao i šest asistencija.

I prije ove utakmice su i Hrvatska i Ukrajina već osigurale plasman na Eurobasket. Hrvatska će do kraja ovog kvalifikacijskoj ciklusa gostovati kod Mađarske 8. rujna, te u Poreču ugostiti Austriju 11. rujna.