EURO NA VIDIKU

Hrvatska sa plus 12 'ugostila' Grčku

21.03.2009 u 21:47

Bionic
Reading

Hrvatska je Osijeku s 12 golova razlike svladala Grčku i tako stigla tek na korak od kvalificiranja na Eurokso rukometno prvenstvo. Konačnih 32:20 zapravo i ne oslikava veliku razliku u kvaliteti tih dviju reprezentacija

Hrvatska rukometna reprezentacija bez problema je svladala Grčku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i tako ostala jedan od najozbiljnijih kandidata za nastup na najvećem rukometnom Kontinentalnom natjecanju kad su u pitanju reprezentacije. Grci su poveli u Osijeku sa 1:0 i to je bilo sve što smo vidjeli od njih. U idućih 9 minuta Hrvatska je napravila 6:0 i već tada riješila pitanje pobjednika.

Obrana 'kockastih' ponovno je dobro funkcionirala, kontre su bile ubitačne i do isteka prvih 30 minuta na semaforu je pisalo 19:9. Lino Červar mogao je biti zadovoljan prezentacijom svojih izabranika i bez puno nervoze iščekivati kraj susreta.

U drugom dijelu Hrvatska je lagano održavala vodstvo, bez puno potrošnje snage, Mirko Alilović se razbranio i u samo pola sata igre skupio je 10 obrana iz 19 udaraca. Konačnih 32:20 zapravo i ne oslikava razliku u kvaliteti, jer dojma smo da je trebalo da bi hrvatski rukometaši napravili i duplo veću razliku.

Nakon četiri odigrane utakmice Hrvatska ima šest bodova, te se nalazi na drugom mjestu, iza Mađarske koja ima maksimalnih osam. Na Europsko prvenstvo koje će se početkom sljedeće godine održati u Austriji plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije.