DADIĆ NOSI ZASTAVU

Hrvatska s četvero sportaša na POI u Vancouveru

02.03.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Nakon zimskih olimpijskih igara u Vancouveru će se od 12. do 21. ožujka održati i 10. zimske paraolimpijske igre na kojima će nastupiti više od 600 sportaša iz 40 zemalja koji će se boriti u pet sportova - alpskom i nordijskom skijanju, biatlonu, hokeju i curlingu

Hrvatsku će na igrama predstavljati četvero skijaša - Nikolina Šantek, Zlatko Pesjak, Dino Sokolović i Mario Dadić što je rekordan broj hrvatskih paraolimpijaca na zimskim igrama. U Salt Lake Cityju smo imali dvoje predstavnika, a prije četiri godine u Torinu je nastupio samo Pesjak. Na svečanosti otvaranja hrvatsku zastavu nosit će Dadić koji je ratni vojni invalid iz Vinkovaca.

'Odlazak na ovako veliko natjecanje san je svakog sportaša, a posebna je čast što ću na ceremoniji otvaranja nositi hrvatsku zastavu,' kazao je Dadić na novinarskoj konferenciji održanoj u hotelu Antunović.

Dadić i Zlatko Pesjak će nastupiti u kategoriji stojećih skijaša, Nikolina Šantek u kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša, a Dino Sokolović u kategoriji sjedećih skijaša. Dečki su izborili norme za nastup, dok je Nikolina dobila pozivnicu.

'Imamo perspektivnu i kvalitetnu ekipu. Za nas je veliki uspjeh što ćemo u Kanadi imati četvero predstavnika. Medalje ne možemo obećati, no vjerujem kako će nas dobro predstaviti,' kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić.

Hrvatski paraolimpijci na put kreću 6. ožujka, a skijaška natjecanja počinju 13. ožujka.