OGLED U STUDENOME

Hrvatska reprezentacija zna protiv koga kod kuće igra nakon kvalifikacija za Euro, ali ne zna gdje

18.02.2019 u 15:17

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 19. studenoga 2019. godine, pred svojim navijačima, prijateljsku utakmicu protiv reprezentacija Gruzije.

Čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom, pokušali su izborniku Zlatku Daliću pronaći što atraktivnijeg suparnika po završetku kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon usklađivanja datuma i nekoliko ponuđenih selekcija odabir je pao na reprezentaciju Gruzije, a utakmica je zakazana za 19. studenoga u Hrvatskoj. Zasad nije poznato koji će grad ugostiti najbolje hrvatske nogometaše, a podatak kako na najnovijoj Fifinoj ljestvici najboljih reprezentacija Gruzija trenutačno zauzima 91. mjesto, sugerira kako bi sve osim lake pobjede bilo – iznenađenje.

Dodajmo kako izabranici Zlatka Dalića tri dana ranije, 16. studenoga, dočekuju Slovačku u posljednjem susretu kvalifikacija za Euro 2020, a ove godine već imaju dogovorenu i prijateljsku provjeru protiv Tunisa, 11. lipnja u Varaždinu.

S Gruzijom su hrvatski reprezentativci odigrali dvije utakmice, obje natjecateljske, u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. U Tbilisiju su poraženi 1:0 pogotkom Kobiašvilija u 90. minuti, dok su u Splitu slavili preokretom: nakon vodećeg pogotka Kankave tri su boda osigurali Mandžukić i Kalinić u 76. i 78. minuti.

Podsjetimo, Hrvatska će kvalifikacije za Euro otvoriti u ožujku, domaćim ogledom u Maksimiru protiv Azerbajdžana koji od nedavno vodi hrvatski stručnjak Nikola Jurčević. Nakon te utakmice slijedi gostovanje kod Mađarske.

  • +35
Hrvatska nogometna reprezentacija na SP- u Rusiji 2018. - sve o 22 heroja Izvor: tportal.hr / Autor: Montaža: Profimedia / Igor Kralj/PIXSELL