SP U-20

Hrvatska protiv Nigerije, Gvatemale i S. Arabije

28.04.2011 u 15:45

Bionic
Reading

U osminu finala ulaze po dvije prvoplasirane kao i četiri najbolje trećeplasirane momčadi iz šest skupina, što znači da momčad Ivice Grnje (Delač, Vrsaljko, Ozobić, Pamić, Vukušić...), ima velike izglede za dobar plasman

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija (igrači do 20 godina) na Svjetskom će prvenstvu u Kolumbiji igrati u skupini s Gvatemalom, Nigerijom i Saudijskom Arabijom. Turnir počinje 29. srpnja, a trajat će do 20. kolovoza.

U osminu finala ulaze po dvije prvoplasirane kao i četiri najbolje trećeplasirane momčadi iz šest skupina, što znači da momčad Ivice Grnje, koju predvode Matej Delač, Renato Kelić, Šime Vrsaljko, Filip Ozobić, Zvonko Pamić i Ante Vukušić, ima velike izglede za dobar plasman.

Prvu utakmicu Hrvatska igra 31. srpnja u 18 sati po lokalnom vremenu u Armeniji protiv Saudijske Arabije. Tri dana potom Grnjini izabranici na istom će se stadionu sučeliti s Nigerijcima, dok će natjecanje u skupini završiti za tri dana, šestog kolovoza protiv Gvatemale.

Naslov iz Egipta otprije dvije godine brane Ganci, koje su tada predvodili Andre Ayew, današnji igrač Marseillea, i Dominic Adiyiah, Milanov igrač na posudbi u beogradskom Partizanu. Ovo je prvi plasman jedne naše mlade U20 selekcije nakon 1999. godine kada smo u osmini finala izgubili od Brazila. Na tom smo turniru osvojili nagradu za Fair play.