OKRŠAJ NA MALTI (19 SATI)

Hrvatska lovi bodove koji su već upisani

02.09.2011 u 08:35

Bionic
Reading

Hrvatsku danas (19 sati) očekuje kvalifikacijska utakmica protiv Malte za plasman na Europsko prvenstvo. Bilićevi izabranici u dvoboj ulaze kao veliki favoriti za pobjedu, no u prošlosti nam je naš suparnik znao zagorčati život

'Kockasti' u La Valetti ne mogu računati na Kranjčara, Iličevića, Rakitića, Olića i Pranjića, ali to nikako ne smije biti alibi za eventualni neuspjeh koji bi u Hrvatskoj bio shvaćen poput tragedije. Kiks na Malti uvelike bi smanjio šanse naših nogometaša da se plasiraju na završnicu u Poljskoj i Ukrajini 2012.

'Od prve sekunde ćemo napasti i pokušati zabiti gol. Dobro smo radili, spremni smo i sve bi trebalo biti u najboljem redu', najavio je optimistično Bilić te dodao:

'Nedostaje nam nekoliko jakih igrača, ali u one koje ćemo poslati na travnjak apsolutno vjerujemo.'

Ni kod domaćina nije sve idealno. I kod njih su ozljede uzele danak, ali oni u okršaj ulaze potpuno rasterećeno. Glavni adut im je i dalje napadač Mifsud, najbolji strijelac reprezentacije, no u ovoj utakmici ipak će sve ovisiti ponajviše o raspoloženju Bilićeve družine.

Tri boda su za Hrvatsku imperativ kako bi zadržala realne izglede za plasman na EP, ali i kako bi se u svlačionici zadržala sjajna atmosfera prije puno opasnijeg i zahtjevnijeg kvalifikacijskog ogleda u Maksimiru protiv Izraela (utorak).

Vjerojatni sastavi:

Malta: Hogg – Caruana, Agius, Briffa, Failla – Fenech, Hutchinson, Sciberras, Pace – Mifsud – Schembri
Hrvatska: Pletikosa – Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Strinić – Srna, Badelj, Modrić, Perišić – Klasnić, Mandžukić