STOPOSTOTNA SERIJA NAŠIH

Hrvatska lakoćom preko Mađarske u četvrtfinale

02.08.2012 u 17:02

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobjedom 26:19 nad Mađarskom osigurala je plasman u četvrtfinale, a što je još važnije protiv suparnika odigrala je u 'trećoj brzini'

Nakon pobjeda nad Korejom i Srbijom, Hrvatska je upisala i treću pobjedu na turniru, ćime je ostvaren prvi cilj- odnosno osiguran je ulazak u četvrtfinale. U subotu će naši igrati s Dancima, a u ponedjeljak protiv Španjolaca, što će donijeti i rasplet u skupini.

No, naši u završnicu mogu ući posve mirni, jer igre Mirka Alilovića na golu, pa Igora Vorija, Ivana Čupića i ostalih na terenu, daju Slavku Goluži za pravo da mirno spava. Jer protiv Mađarske svi su odigrali na visini zadatka, to jest upravo onoliko koliko su morali da bi se upisala sigurna, mirna ali i uvjerljiva pobjeda. Alilović je bio sjajan, upisao je 18 obrana, a Čupić je zabio sedam pogodaka iz devet pokušaja, dok su stopostotni bili Igor Vori i Domagoj Duvnjak.

U niti jednom trenutku meča Mađarska nije imala vodstvo protiv izabranika Slavka Goluže. Samo jednom, pri 1:1, Mađarska je imala remi, što najbolje govori kakva je to bila utakmica i tko je dominirao od početka do kraja.

Istina, u prvom dijelu je Hrvatska najčešće imala 'samo' dva gola prednosti, ali je početkom nastavka, od 12:10, Hrvatska pobjegla na 15:10 i tako počela polako lomiti suparnika.

Najveća je prednost na utakmici bila ona od čak sedam pogodaka razlike (20:13), čime je zaokružena još jedna zbilja prvorazredna predstava hrvatskih rukometaša koji se iz nastupa u nastup predstavljaju kao jedni od glavnih kandidata za olimpijsko zlato.

Kod Mađarske su najbolji bili Nagy i Csazsar sa po četiri gola.