VODSTVO U 45. SEKUNDI

Hrvatska lako protiv Lihtenštajna

14.11.2009 u 17:43

Bionic
Reading

Dvoboj, čija jedina kvaliteta leži u činjenici da je A reprezentacija upoznala Vinkovce, između Hrvatske i Lihtenštajna rezultatski je odlučen već nakon prvih deset minuta

Slaven Bilić na teren je poslao trojicu debitanata: Subašića, Bartulovića i Gabrića i sastav izgleda ovako: Subašić; Srna, Križanac, Šimunić, Bartulović; Vukojević, Gabrić Kranjčar, Pranjić; Eduardo, Bilić

Lijepo popunjene vinkovačke tribine odale su počast palim vukovarskim braniteljima i svojoj preminuloj klupskoj legendi, a čim je lopta krenula s centra Hrvatska je povela.

Kranjčar je ubacio s desne strane, a Mate Bilić je u 45. sekundi doveo Hrvate u vodstvo. U desetoj minuti već je 2:0. Darijo Srna je namjestio loptu na slobodan udarac, a vratar se unaprijed odlučio na čitanje. Promašio je stranu i ispao prilično smiješan. Lopta je završila u desnom kutu - 2:0 za domaćine.

Nakon 12 minuta zatišja zatišja uslijedila je nova akcija koja je rezultirala trećim golom. Darijo Srna je nabacio na drugu stativu, mate Bilić ju primirio za Eduarda, a Arsenalova devetka lakoćom pogađa bliži kut.

Gosti su prvi put priprijetili u 33. minuti, no Subašić se bacio u noge lihtenštajnskom napadaču i spasio svoju mrežu.

Na odmor se otišlo s rezultatom 3:0, no Lihtenštajn je u nastavku pao već u drugoj minuti. Bilić je prošao lijevom stranom, pronašao Eduarda na drugoj stativi i manjestio mu drugi gol na utakmici. Dvije minute nakon što je postao dvostruki dodavač, bilić je posato i dvostruki strijelac. namjestio je loptu na 20 metara i iz slobodnog udarca preko živog zida pogodio bliži kut. Rezultat je 5:0, a najviša pobjeda u poviesti naših 'kvadratića' je 7:0. s koliko smo tukli Andoru prije tri godine i Australiju u zadnjoj pripremnoj utakmici za SP slavne 1998.