MARKOVIĆ UVJEREN

'Hrvatska i Srbija borit će se za prvo mjesto u skupini'

16.03.2012 u 17:44

Bionic
Reading

Michel Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) i nekad legendarni francuski nogometaš, otvorio je u Srbiji nogometni centar koji nosi njegovo ime

Svečanosti u Staroj Pazovi, gdje je Platini pristao otvoriti tek drugi centar na svijetu koji nosi njegovo ime uz onaj u francuskom Clairefontaineu, nazočio je i njegov prijatelj i bliski suradnik, predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Vlatko Marković.

U razgovoru s novinarom Reutersa Marković je dao vlastito viđenje raspleta kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, u kojoj će se, uz Belgiju, Škotsku, Makedoniju i Wales, boriti Hrvatska i Srbija.

'Hrvatska i Srbija imaju izvanredne momčadi i bez dvojbe su najveći favoriti skupine. Uz dužno poštovanje ostalim suparnicima, siguran sam du obje reprezentacije sposobne zauzeti jedno od prva dva mjesta i time izboriti nastup u Brazilu. Po meni su Hrvatska i Srbija najbolje reprezenetacije jugoistočne Europe', rekao je Marković također izrazivši nadu u dobar nastup Bilićeve momčad na predstojećemu Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Marković ga, međutim, uvjetuje zdravljem svih najboljih hrvatskih nogometaša:

'Kao i svi savezi koji svoje igrače imaju u najboljim europskim ligama, i mi strahujemo od težih ozljeda. Najranjiviji su oni koji igraju u Premierligi, jer uklizavanja su dio engleske nogometne kulture od najmlađih uzrasta, što dodatno pojačava bojazan od prijeloma. U proteklih smo se nekoliko godina morali suočiti s vrlo neugodnim ozljedama naših najboljih igrača', zaključio je Marković podsjetivši na slučajeve Eduarda da Silve i Luke Modrića