SVJETSKI MEDIJI O BLANKI

Hrvatska heroina izazvala erupciju oduševljenja

01.09.2009 u 10:34

Bionic
Reading

Vodeći svjetski mediji posvetili su mnogo pažnje pobjedi najbolje hrvatske atletičarke Blanke Vlašić na IAAF Grand Prix mitingu u Zagrebu s drugim skokom svih vremena - 208 cm

Britanska agencija Reuters navodi kako je dvostruka svjetska prvakinja iz Osake i Berlina iz prvog pokušaja preskočila 208 cm nakon čega je tri puta pokušala preskočiti i novi svjetski rekord 210 cm.

'Bit će još prilika za rušenje svjetskog rekorda. Znala sam da mogu dobro skočiti i radujem se idućim nastupima,' prenosi Reuters Blankinu izjavu.

Francuski AFP piše kako je Blanka deklasirala konkurenciju, te oduševila svoje navijače ostvarivši drugi najbolji skok u povijesti i tako se sasvim približila svjetskom rekordu Bugarke Stefke Kostadinove iz Rima 1987. godine.

Španjolska Marca piše kako je hrvatska atletičarka ostala korak do upisivanja u povijest kao nova svjetska rekorda.

'U Zagrebu je pomela konkurenciju skokom od 208 cm, što je drugim najbolji rezultat svih vremena,' piše Marca.

Eurosport je u svom izvještaju sa zagrebačkog mitinga na svojoj internetskoj stranici objavio kako je Blanka Vlašić potvrdila svjetsko zlato i pred svojom publikom pobijedivši u Zagrebu skokom koji je samo centimetara slabiji od svjetskog rekorda.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) na svojoj internetskoj stranici naglašava kako je Blanka do napada na svjetski rekord sve visine preskočila iz prvog pokušaja.

'Hrvatska heroina je izazvala erupciju oduševljenja kada je u Parku Mladosti preskočila 208 što je novi hrvatski rekord,' piše IAAF.