dobre vijesti iz trnave

Hrvatska napokon dobila pravu zamjenu za Mandžu, na radost Zlatka Dalića

07.09.2019 u 08:27

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić može zadovoljno trljati ruke nakon što se u Slovačkoj pokazalo da ima odlična rješenja iz drugog plana za završnicu kvalifikacija, a posebno dobra vijest je što se Bruno Petković pokazao kao dostojna zamjena za Marija Mandžukića...

Hrvatska je ovog petka u jednoj od svojih najboljih utakmica u posljednje vrijeme svladala Slovačku u Trnavi s visokih 4:0, a još više od rezultata veseli način na koji su se nova lica uklopila u Dalićevu izabranu vrstu.

  • +35
Nogomet; Slovačka - Hrvatska; kvalifikacije za Euro 2020.; 6.9.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Sjajna vijest prije svega je igra Brune Petkovića koji se pokazao kao dostojna zamjena za Marija Mandžukića, za razliku od nekih svojih prethodnika, poput Santinija i Livaje.

Petković je u Trnavi prezentirao sve svoje vrline: dobro građenje, odličnu skok igru, vješt dribling, lukavost i mogućnost jednim potezom riješiti utakmicu. Takav centralni napadač treba svakoj momčadi i nema sumnje da mu je u Slovačkoj porasla cijena na nogometnom tržištu, no što je još važnije, također i u očima Zlatka Dalića.

Zapravo, sva Dalićeva rješenja za igrače koji su bili stožerni na SP-u, a spletom okolnosti nisu bili u kadru pokazala su se odličnima. Dominik Livaković barem je jednako siguran golman kao njegovi prethodnici Pletikosa, Subašić i Kalinić, a ima potencijal postati i bolji od njih. Uostalom, hvali ga čak i veliki Iker Casillas.

Nikola Vlašić možda nije putovao na SP u Rusiju, ali je definitivno sada sazrio i zaslužuje mjesto u prvih 11 reprezentacije, što je potvrdio prvijencem u Trnavi i igrom na najvišem nivou.

Nova imena na bočnim defanzivnim pozicijama također nisu razočarala. Borna Barišić je uspio nakon početnih trzavica osvojiti i Stevena Gerrarda u Rangersu pa nije iznenađenje da odrađuje dobar posao i u reprezentaciji na lijevoj strani. Karlo Bartolec je pak na desnoj strani kao trenutni igrač Copenhagena bio najveća nepoznanica, no odigrao je zadovoljavajuće i Vrsaljko čak i kad se oporavi nije siguran da će vratiti svoje mjesto u prvih 11.

U svakom slučaju, iz Trnave se Hrvatska vraća s isključivo pozitivnim dojmovima, a oni koji su počeli sumnjati u budućnost našeg reprenzentativnog nogometa napokon su mogli vidjeti da razloga za brigu više nema...