Ždrijeb Lige nacija

Hrvatska je doznala protivnika u povijesnom nastupu; Dalić, Modrić i društvo idu na Nizozemsku; evo kad i gdje se igra!

25.01.2023 u 10:53

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je protivnika u polufinalu UEFA Lige nacija. Ždrijeb u Nyonu donio je Hrvatskoj atraktivnog protivnika - domaćina turnira Nizozemsku

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza u središtu Europske nogometne federacije (UEFA) činili su Vedran Ćorluka, pomoćnik izbornika Vatrenih Zlatka Dalića, koji je na službenom putu u Australiji, team menadžerica reprezentacije Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Osim Hrvatske, koja na Final Four stiže kao aktualni osvajač bronce sa SP-a u Katru, u ždrijebu su se našli pobjednici svojih skupina Elitne grupe Lige nacija - Nizozemska kao domaćin završnice ovog natjecanja, te Italija i Španjolska.

Prvi par koji je izvukao Wesley Sneijder, legenda nizozemske reprezentacije, izvlačit će kuglice, bio je Španjolska - Italija. Tako je ispalo kako će Hrvatska 14. lipnja, u Rotterdamu od 20.45 sati, igrati protiv domaćina završnog turnira - Nizozemske.

Naime, termini su poznati od prije; prvi polufinalni susret igrat će se 14. lipnja u Rotterdamu od 20.45 sati, a drugi u Enschedeu 15. lipnja od 20.45 sati.

Utakmica za treće mjesto igra se 18. lipnja u Enschedeu od 15 sati, a finale je isti dan u Rotterdamu od 20.45 sati.​​​​

Također je unaprijed bilo poznato kako će Nizozemska svoj polufinalni susret igrati u Rotterdamu.

Podsjetimo, Hrvatska je natjecanje Lige nacija otvorila domaćim porazom od Austrije u Osijeku (3:0), a onda je krenuo 'vatreni' uragan. Prvo smo na Poljudu odigrali 1:1 s Francuskom te potom nanizali četiri pobjede - Danska u gostima 1:0, pa Francuska usred Pariza 1:0, Danska na Maksimiru 2:1 i za kraj Austrija u Beču 3:1! Četiri pobjede, poraz i remi. U Ligi nacija uspješnija je bila samo Nizozemska (pet pobjeda i remi), dok su Talijani i Španjolci ostvarili po tri pobjede, dva remija i poraz.

Također je važno reći kako će za Hrvatsku igrati Luka Modrić koji je to i potvrdio tijekom SP-a.

  • +17
Hrvatska na postolju Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

'Budućnost našeg nogometa je svjetla. Neki su po prvi put tu i osvojili su medalju. Eto. meni je trebalo za to 12 godina. Prošao sam sve i svašta. Oni to trebaju cijeniti. Da, igrat ću za Hrvatsku dalje na završnom turniru Lige nacija. Nakon toga ćemo vidjeti kako dalje', kazao je Modrić nakon pobjede za treće mjesto na SP-u protiv Maroka.