DAVIS CUP

Hrvati trijumfalno do četvrtfinala

07.03.2009 u 22:43

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači bez ikakvih su problema izborili nastup među osam najboljih selekcija u Davis cupu. Marin Čilić i Mario Ančić nakon pojedinačnih pobjeda u petak protiv Čileanaca i u paru su bili uspješni te su osigurali trijumf s tek jednim izgubljenim setom

Čilić i Ančić su rezultatom 6:3, 6:3, 3:6, 6:4 pobijedili Massua i Capdevillea. Naši predstavnici nisu u kontinuitetu izgledali kao uigran teniski par, što je i logično, jer ne igraju često zajedno, ali bili su dovoljno kvalitetni i zreli da uspješno obave posao.

U prvom setu tri su puta oduzimali servis Čileancima, dok je u drugom odlučio jedan break. I u treću dionicu ušli su s oduzetim servisom, no tada su izuzetno nervozni gosti pronašli ritam igre i velikom serijom dva puta oduzeli servis Ančiću te ušli u četvrti set.

U toj fazi svoju igru tražio je Marin Čilić, no posljednji set donio je povratak Hrvata u pravo izdanje i u devetom gemu posljednje dionice napravili su odlučujući korak prema vrijednoj pobjedi.

Nakon dva dana susret je riješen, Hrvatska vodi 3:0. U nedjelju će na terenu priliku dobiti Ivo Karlović, vjerojatno i Roko Karanušić, no fokus se polako premješta prema drugom krugu, gdje će Hrvatska ponovno biti domaćin.

Suparnik će biti bolji iz dvoboja SAD – Švicarska (ne nastupa Federer), u kojem je trenutni rezultat 2:1 za domaćine, kojima sutra treba pobjeda ili Roddicka ili Blakea.