KVALIFIKACIJE ZA SP

Hrvati stigli u Minsk prepuni optimizma

10.08.2009 u 19:09

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija poslije 14 sati sletjela je u Minsk, gdje se kompletirala prije važne kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2010. u JAR-u. U srijedu ih čeka odlučujući dvoboj protiv Bjelorusije

S puno optimizma zaputila se hrvatska nogometna ekspedicija s aerodroma Pleso prema bjeloruskoj metropoli Minsku.

'Moramo dobiti tu utakmicu. Više nemamo pravo na kiks. Ne sumnjam u pobjedu', govorili su prije polaska hrvatski reprezentativci, a njihovo raspoloženje se još više popravilo nakon dolaska u Bjelorusiju, gdje ih je dočekao ostatak reprezentacije (Srna, Vukojević, Ćorluka, Modrić, Petrić i Runje) te glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Osim novinara, hrvatske reprezentativce dočekali su i lovci na autograme, a najtraženiji je bio potpis Arsenalovog golgetera Eduarda.

Izbornik Slaven Bilić po običaju je krio sastav, ali ne i optimizam. On je ionako proteklih dana stalno ponavljao 'motivirani smo, svjesni smo svoje snage, svi smo optimistični, imamo sve što je potrebno za pobjedu'. Iako se prvih 11 nije moglo saznati procurilo je da će Runje na vrata, Vukojević u udarnu momčad umjesto Jurića, a napad bi trebao predvoditi Eduardo.

Ne treba ni spominjati da je ulog velik. Sve osim pobjede definitivno bi značilo kraj i Hrvatska bi nekoliko kola prije kraja otpala iz utrke za plasman na prvo SP na Crnom kontinentu. Zasad smo u svim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (1998, 2002. i 2006) bili uspješni.

Redoslijed: Engleska 21 (7), Hrvatska 11 (6), Ukrajina 11 (6), Bjelorusija 9 (5), Kazahstan 3 (7), Andora 0 (7).