SRBI SMIRUJU TENZIJE

'Hrvati i mi smo veliki prijatelji'

03.09.2010 u 14:39

Bionic
Reading

U osmini finala Svjetskog košarkaškog prvenstva igrat će Hrvatska i Srbija (subota). To je okršaj koji uvijek ima posebnu težinu i bez obzira što su izabranici Dušana Ivkovića favoriti, uspjehu će biti bliže onaj tko bolje podnese pritisak

Srpski košarkaši su na Svjetskom prvenstvu upisali četiri pobjede i tek jedan poraz. S druge strane, Hrvatska je uz dva trijumfa zabilježila čak tri izgubljene utakmice.

'Hrvati su došli s dosta izmijenjenim sastavom. Najbolje poznajem Tomića, suigrača iz Reala. On im je ispod koša najbolji igrač. Na vanjskim pozicijama imaju iskusne Popovića i Tomasa. Naboj koji postoji ne treba gledati na poseban način. To može biti samo kontraproduktivno - da izgorimo u želji', poručio je Novica Veličković za mondo.rs, a slično razmišlja i njegov suigrač Duško Savanović.

'Mnogi će na to gledati kao na međunacionalni dvoboj, ali ja ga ne bih tako nazvao. Te političke gluposti su daleko iza nas i ne zanimaju nas. Mi smo, prije svega, veliki prijatelji, a potom profesionalci. Rivalitet postoji između svih ekipa na ovom turniru, tako i između Srbije i Hrvatske', poručio je Savanović za srpski portal.