RUDEŽ NAKON TRAGEDIJE

Hrvat koji je igrao protiv Kobea Bryanta od šoka je jedva izgovorio: Jedan je od mojih najvećih igračkih i životnih uzora

27.01.2020 u 08:45

Bionic
Reading

Tužna i šokantna vijest da je u padu helikoptera u Kaliforniji poginuo Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, bacila je u očaj mnoge ljubitelje sporta širom svijeta. Mnogim košarkašima na ovim prostorima upravo je Bryant bio najveći igrački uzor, a među njima je i Damjan Rudež, igrač koji je tri sezone proveo u NBA ligi

U suzama i teškog glasa javio nam se Damjan Rudež, 33-godišnji hrvatski košarkaš koji je proveo tri sezone u NBA ligi igrajući za Indianu, Minnesotu i Orlando. Kaže kako nikada neće zaboraviti trenutak kada je zaigrao baš protiv LA Lakersa i Kobea Bryanta, igrača koji mu je bio najveći uzor i nadahnuće.

'Kada sam čuo ovu vijest, bio sam u šoku i nisam mogao ni riječi izgovoriti. Mobitel mi je doslovno izgorio od poruka i u prvi tren nisam mogao procesuirati da je to istina. Kobe je za mene jedan od najvećih svih vremena, jedan od nekoliko najvećih koji su hodali našim planetom. Ovo je apsolutni šok', kazao je za tportal Damjan Rudež, prisjetivši i trenutka kada je prvi put zaigrao protiv Bryanta.

'Oduvijek je bio jedan od mojih prvih idola, jedan od najvećih igračkih i životnih uzora. Sjećam se trenutka kada sam prvi put igrao protiv njega kao igrač Indiane. Izađemo na teren protiv Lakersa, a ja gledam samo Kobea i ne mogu vjerovati da mi se to događa. To je apsolutno bio jedan od mojih najsretnijih trenutaka u životu. Njegove radne navike postale su urbana legenda. Nitko nije radio kao on da bi postao najveći', dodao je utučeni Rudež, jedva govoreći od suza.

'No, no, nooooooo', napisao je hrvatski košarkaš Mario Hezonja, dok je Ivica Zubac dodao: 'To ne može biti istina.'

Uz mnogobrojne košarkaše iz regije, oglasili su se 20-godišnji Slovenac Luka Dončić ('Ne, molim! To ne može biti istina.') koji se nedavno u društvu Kobeove kćerke Gianne fotografirao s njim u Staples centru, a srpski bek Bogdan Bogdanović – igrač Sacramento Kingsa - na društvenim mrežama je napisao:

'Ostao sam bez košarkaškog oca. Niko nije utjecao na moju igru kao ti, Kobi... Tako tužno i tragično.'

'Ne, Bože, ne!' objavio je na Twitteru Dwyane Wade.

  • +7
Kobe Bryant Izvor: Profimedia / Autor: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia