wimbledon

Hrvat i Tajvanka zajedničkim snagama jurišaju prema finalu Wimbledona; Škugor ispao...

11.07.2019 u 21:51

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i tajvanska tenisačica Latisha Chan izborili su plasman u polufinale mješovitih parova u Wimbledonu nakon što su u susretu četvrtfinala pobijedili britansku kombinaciju Eden Silvu i Evana Hoyta 7-5, 7-6 (5)

Dvostruki osvajači Roland Garrosa će u polufinalu igrati protiv Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Čehinje Kvete Peschke koji su bili bolji od njemačko - novozelandske kombinacije Laure Siegemund i Artema Sitaka sa 6-1, 6-2.

Bio je to drugi Dodigov meč danas u Wimbledonu. U konkurenciji muških parova nije se uspio plasirati u finale. Dodig i Slovak Filip Polašek su u polufinalu izgubili od Francuza Nicolasa Mahuta i Edouarda Rogera-Vasselina sa 2-6, 6-7 (7), 6-7 (2). Dodigu i Polašeku ovo je bio tek drugi turnir na kojem su igrali zajedno. U tjednu prije Wimbledona su nastupili u Antalyji gdje su stigli do finala.

  • +3
Ivan Dodig i Filip Polašek u Wimbledonu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nažalost, Franko Škugor i Rumunjka Raluca Olaru nisu uspjeli. U četvrtfinalu mixa izgubili su od Šveđana Roberta Lindstedta i Latvijke Jelene Ostapenko sa 7-6 (6), 3-6, 5-7.