NA SUDU U BOCHUMU

Hrvat Cvrtila potvrdio namještanje utakmica

15.12.2010 u 17:10

Bionic
Reading

Marijo Cvrtila, jedan od osumnjičenika u skandalu oko namještanja nogometnih utakmica, svjedočio je u srijedu pred Pokrajinskim sudom Sjeverne Rajne Vestfalije u Bochumu

On je izjavio kako su namještene bile i pojedine kvalifikacijske utakmice za nastup na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

'Mi smo utakmicu namjestili uz pomoć glavnog suca Novice Panića', rekao je Marijo Cvrtila u svezi s utakmicom između izabranih vrsta Liechtensteina i Finske odigrane 9. studenoga 2009. u Vaduzu.

Panić, kojega je u međuvremenu UEFA doživotno suspendirala, u toj je utakmici dosudio jedanaesterac za Finsku i igraču Liechtensteina pokazao crveni karton.

Panić je trebao namjestiti i ishod utakmice mladih reprezentacija Gruzije i Švicarske, ali ta 'namještaljka', kako je svjedočio Cvrtila, nije uspjela.

Cvrtila je tijekom svjedočenja teretio i bivšeg igrača Bundeslige Thomasa Cichona, kojeg po Crvrtilinim riječima i 'nije trebalo nagovarati na manipulacije' jer su 'prijedlozi dolazili od njega samog'.

Cvrtila je do uhićenja radio u jednoj kladionici u Nürnbergu.

Hrvate Marija Cvrtilu i Antu Šapinu državno odvjetništvo u Njemačkoj drži 'ključnim osobama' kladioničkog skandala. Protiv Cvrtile, koji je zasada samo osumnjičenik, početkom iduće godine bi trebala biti podignuta i optužnica.

Ante Šapina, koji se zajedno sa Cvrtilom od prošle godine nalazi u pritvoru, trebao bi svjedočiti početkom siječnja.

Šapina je već 2005. bio optužen zbog namještanja nogometnih utakmica u svrhu stjecanja dobiti na kladionicama.