DODATAN MOTIV

HRS se isprsio i otkrio premije za rukometaše; evo koliko su novčane nagrade za zlato, a koliko za srebro i broncu

11.01.2019 u 12:58

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši su dobili još jednu motivaciju za dobar rezultat na 26. svjetskom prvenstvu koje otvaraju s Isandom (18 sati)

Uoči početka 26. Svjetskog prvenstva Hrvatski rukometni savez pripremio je premije za sve reprezentativce u slučaju ostvarenja zacrtanog cilja, a to je plasman među prvih sedam.

Iznenade li nas ugodno i osvoje zlato, hrvatski rukometaši podijelit će među sobom 450 tisuća eura, što je iznos koliko su za svoje priredili i Nijemci, no ovdje je riječ o bruto iznosu.

'Odlučili smo da uoči ovako velike rukometne priredbe koja je iznimno važna HRS-u, dodatno stimuliramo naše reprezentativce odlukom o visini nagrada za osvajanje odličja, a i ostalih plasmana na Svjetskom prvenstvu', rekao je HRS-ov predsjednik Tomislav Grahovac, a prenosi RTL.

  • +12
HEP Croatia Cup - rukomet: Hrvatska - Italija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Iako po financijama zaostajemo za velikim rukometnim silama, iznosi za nagrade u rangu su najvećih saveza. Tako će premija za prvo mjesto biti 450.000 eura u bruto iznosu, srebro ćemo nagraditi s 300.000 eura te broncu s 200.000 eura. Četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu donijet će nagradu od 100.000 eura, a plasmani na peto, šesto ili sedmo mjesto vrijede 50.000 eura.'

  • +6
Pripremna rukometna utakmica, Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL