DINAMO UZEO PONUĐENO

Hrabre Varaždince pokopale dječje bolesti

04.08.2011 u 18:49

Bionic
Reading

NK Varaždin je pred 5.000 gledatelja donio pozitivan (2:2) rezultat iz Bukurešta, ali rumunjski Dinamo je u uzvratu slavio s 2:1 i plasirao se u posljednju kvalifikacijsku fazu za Europsku ligu

Počelo je spektakularno. Nije bilo odigrano niti pola sata, a viđena su tri gola. Ipak, bolje da ih nije bilo, jer dva su završila iza vrlo dobrog Krkleca, a nije trebao nijedan.

U osmoj minuti odlični vratar je nemoćno gledao kako obrana ne prati odbijanac nakon njegove intervencije i Danciulescu je prihvatio poklon. Slični scenarij (šut Glavine) prethodio je i golu Golubara i varaždinska publika u 14. minuti je skočila na noge. Otpisani volonteri opet su se vratili, sa 1:1 Varaždinci bi išli dalje.

Ne samo da bi izveli pravi mali sportski pothvat, već bi osigurali i premiju od 900.000 Uefinih eura i priliku za veliku zaradu ako bi im ždrijeb u petak namijenio nekog 'teškaša'.

Ipak, 12 minuta poslije ponavlja se lajtomotiv ovog susreta i nakon nove obrane Krkleca Munteanu neometan pogađa mrežu. Toliko poklona mora se iskoristiti, i to je ostao konačni rezultat, koji je donio veliko slavlje bučnih rumunjskih navijača u gradu baroka. Imao je Varaždin (bez ozlijeđenog Vugrinca koji je odigrao samo prvi dio) u nastavku tri vrlo solidne prilike, ali nastavio se isticati i Krklec, koji bi bio junak ukupnog prolaza hrvatskog predstavnika.

Samir Toplak i njegovi igrači nakon odlične europske rute (prvi poraz u šest dvoboja) moraju se vratiti surovoj stvarnosti u kojoj ih čeka besparica i borba za ostanak u prvom hrvatskom razredu. Mogu biti ponosni na sve učinjeno, ali nedostatak iskustva u ovoj se europskoj fazi, nažalost, u pravilu plaća.