BOL JE PRISUTNA, ALI...

Hrabra odluka Tina Srbića uoči finala SP-a; našeg gimnastičara ne može zaustaviti ni ozljeda

11.10.2019 u 19:59

Bionic
Reading

Još su ostala dva dana do finala Svjetskog prvenstva u gimnastici gdje će nastupiti hrvatski gimnastičar Tin Srbić

Srbić se odličnom vježbom u kvalifikacijama na preči u ponedjeljak plasirao u finale što mu gotovo sigurno donosi i plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Čeka se još samo službena potvrda. Međutim, u srijedu na treningu se ozlijedio.

'Stanje je bolje nego sam mislio. Boli me, al izdrživo je. Još sutra ćemo odraditi trening i bit ću spreman za finale', rekao je Srbić za HRT.

'Nažalost u finalu neću moći napraviti najjaču vježbu 6.5 jer baš taj element na kojem se dogodila ozljeda ne mogu napraviti i bilo bi preriskantno ići na blef bez da sam ga probao. Idemo na vježbu 6.2 koja je jednako dobra i mislim da će ispasti kako treba.'

Osvrnuo se i na konkurenciju.

'Mislim da je konkurencija najjača ove sezone gdje sam nastupao. Ima odličnih gimnastičara. Ja sam odradio odličnu vježbu, a svejedno sam treći', zaključio je Tin.

Podsjećamo, najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić plasirao se u svoje treće finale svjetskih prvenstava. U kvalifikacijama Stuttgarta je za svoju vježbu dobio ocjenu 14.833 te u konačnici završio kao trećeplasirani.

Treći je ovo Tinov nastup na svjetskoj smotri, a ujedno i treće finale. Prvo, ono u Montrealu, donijelo mu je zlatnu medalju i titulu svjetskog prvaka na preči, dok mu je drugo, ono prošlogodišnje iz Dohe, donijelo četvrto mjesto.

  • +5
Hrvatski gimnastičar Tin Srbić Izvor: EPA / Autor: ROBERT GHEMENT

U kvalifikacijama Tin je bez većih pogrešaka izveo svoju vježbu početne ocjene 6.2, a boljim su se od njega pokazala samo dvojica gimnastičara - Chia-Hung Tang (14.933) iz Kineskog Tajpeha te Amerikanac Samuel Mikulak (14.866).

Dodajmo kako je u petak Rus Nikita Nagornij (22) osvojio je naslov svjetskog gimnastičkog prvaka u višeboju u Stuttgartu, on je u finalu u petak sakupio 88.772 bodova, 1.607 više od srebrnog sunarodnjaka i branitelja naslova iz Dohe Artura Dalalojana (27), dok je broncu osvojio Ukrajinac Oleg Vernjajev (26) sa 86.973 bodova.

Za aktualnog europskog prvaka u višeboju Nagornija je ovo drugo zlato u Stuttgartu, u srijedu je bio član ruske reprezentacije koja je osvojila zlato u momčadskoj konkurenciji.

'Tragičari' višeboja su Kinezi, prvak iz Montreala 2017. Xiao Ruteng ostao je četvrti sa 86.690 bodova, a Sun Wei peti sa 86.523.