NBA PLAY-OFF

Houston u gostima pregazio San Antonio, Cleveland lako do pobjede

02.05.2017 u 08:40

Bionic
Reading

Aktualni NBA prvaci Cleveland Cavaliers svladali su na svom terenu Toronto Raptorse 116:105, a Houston je s uvjerljivih 126:99 slavio na gostovanju kod San Antonija u prvim utakmicama drugog kruga doigravanja. Rocketsi su ispalili čak 50 trica protiv Spursa, od čega su pogodili 22...

Cavaliersi su potpuno kontrolirali utakmicu u Quicken Loans Areni te do završnice treće četvrtine izgradili 25 koševa prednosti. Cleveland su do pobjede pred svojim navijačima predvodili LeBron James s 35 koševa i 10 skokova, Kyrie Irving s 24 poena i 10 asistencija te Kevin Love s 18 koševa i devet skokova. Kyle Lowry je za goste ubacio 20 koševa uz 11 asistencija, a DeMar DeRozan je završio s 19 poena.

Treba reći kako Cavsi nisu igrali od 23. travnja i bilo je pitanje hoće li im to biti otežavajući faktor uoči teške serije.

'To je bio misterij uoči početka utakmice i svi smo se pitali kakvi ćemo izaći na teren? Logično je da smo se pripremili - želiš izaći na teren i odigrati dobro, ali opet nikad ne znaš kako ćemo izgledati nakon osam dana stanke. No naša energija bila je fantastična', rekao je nakon utakmice LeBron James.

Druga utakmica serije bit će odigrana u noći sa srijede na četvrtak (1 sat iza ponoći).

Houston je u San Antoniju šokirao domaćine izgradivši već u prvom poluvremenu 30 koševa prednosti (69:39), a najvećih, 39 razlike bilo je u 42. minuti (119:80), kad su se glavne zvijezde obiju momčadi preselile na klupu.

Trevor Ariza je s 23 koša bio najbolji strijelac raspucanih Rocketsa koji su pogodili 22 trice iz 50 pokušaja. Podatak kako je to bio negativan rekord Spursa u play-off povijesti, što se tiče pokušaja za tri poena te pogođenih trica, dovoljno govori o tome koliko je njihova obrana bila loša.

Mladi tamnoputi Švicarac Clint Capela ubacio je 20 koševa uz 13 skokova, a James Harden je spojio 20 poena i 14 asistencija. Kawhi Leonard je za Spurse postigao 21 koš, imao 11 skokova i šest asistencija. San Antonio je iz igre gađao samo 37 posto (31/84).

Priliku za iskupljenje pred svojim navijačima Spursi će imati u noći sa srijede na četvrtak (3.30 sati poslije ponoći), kad je na rasporedu druga utakmica serije na četiri pobjede.

'Logično je da smo jako sretni i zadovoljni onime što smo napravili u obrani. No svjesni smo da ovo nije uobičajeno jer nismo očekivali da će promašiti ovoliko šutova', iskren je nakon uvjerljive pobjede bio trener Rocketsa Mike D'Antoni.

U noći s utorka na srijedu (2 sata) drugu utakmicu serije odigrat će Boston i Washington, u kojoj Celticsi vode 1-0, a u Oaklandu će se Golden State i Utah Jazz (4.30 sati) sučeliti u prvoj utakmici borbe za mjesto u finalu Zapadne konferencije. 

NBA liga

Doigravanje

Cleveland-Toronto116:105
trenutni rezultat 1:0 sljedeća ut. 3.5.
San Antonio-Houston99:126
trenutni rezultat 0:1 sljedeća ut. 3.5.