NBA DOIGRAVANJE

Houston i Orlando idu dalje, Bullsi izborili još jednu utakmicu

01.05.2009 u 09:44

Bionic
Reading

Boston Celtics i Chicago Bullsi priredili su u četvrtak pravi triler u šestoj utakmici doigravanja u Istočnoj konferenciji da bi na kraju nakon tri produžetka pobjedu ipak odnijeli Bullsi i tako osigurali igranje odlučujuće sedme utakmice

Osvajanje lopte, blokada i slobodno bacanje 35 sekundi do kraja zapečatilo je pobjedu Bullsa na 128:127 nad Bostonom.

Chicago je ispustio prednost od 12 koševa u zadnjoj četvrtini te su mu trebala dva pogotka iz igre Brada Millera da se izjednači 30 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice.
John Salmons je predvodio Bullse sa 35 pogodaka, uključujući i ključno polaganje dvije minute prije kraja drugog produžetka.

Bostonov Ray Allen zabio je rekordnih 51 pogodak, među kojima i tricu sa sedam i pol metara za izjednačavanje rezultata sedam sekundi prije kraja drugog produžetka.

U Houstonu je Ron Artest ubacio 27 pogodaka za pobjedu Houston Rocketsa nad Portland Trail Blazersima 92:76 i za ulazak u drugi krug doigravanja prvi put u zadnjih deset godina.
Yao Ming je dodao 17 pogodaka i 10 skokova da pomogne Houstonu u ostvarivanju četvrte pobjede u prvom krugu doigravanja. Rocketsi će tako u sljedećem krugu igrati protiv Los Angeles Lakersa u ponedjeljak.

LaMarcus Aldridge zabio je 26, a Brandon Roy 22 koša za Portland, unatoč ozljedi koljena zarađenoj u prvoj četvrtini.

U Istočnoj konferenciji Orlando Magic je unatoč izostanku suspendiranog centra Dwighta Howarda i ozlijeđenog Courtneya Leeja svladao Philadelphiju 114:89 i također došao do četvrte pobjede u prvom krugu doigravanja.

Najučinkovitiji je bio Rashard Lewis sa 29 pogodaka, a osim njega još je sedam igrača Orlanda imalo dvostruki učinak. Andre Miller je zabio 24 pogotka, a Andre Iguodala 20 za 76erse.