SKAUTSKA KATASTROFA

Houllier odbio Ronalda dok je vodio Liverpool

06.12.2010 u 20:12

Bionic
Reading

Trener Aston Ville Gerard Houllier, koji je s Liverpoolom 2001. osvojio pet trofeja, vratio se na dvoboj s Liverpoolom i u uvodu dvoboja podijelio s novinarima priču staru sedam godina

Houllier je 2003. vodio predzadnju sezonu u Liverpoolovom mandatu, a Cristiano Ronaldo odrađivao je zadnju sezonu u matičnom Sportingu.

'Vidjeli smo ga na U21 turniru u Toulonu i željeli ga dovesti, ali njegovi financijski apetiti bili su veći od onoga što smo se u klubu dogovorili da ćemo isplaćivati novim igračima', prepričava Francuz propast prve runde pregovora i nastavlja.

'Idućeg ljeta Sporting je dogovorio prijateljski dvoboj s Unitedom i ljudi iz kluba su shvatili da je ovo zadnji trenutak za njegovo dovođenje. Odlučili smo da nećemo povećavati raspon plaća da ne stvorimo zlu krv u svlačionici', citira Daily Telegraph Houllierovo svjedočanstvo.

Ostatak je priče poznat. Nakon tog dvoboja Ronaldo je prešao na Old Trafford gdje je s Fergusonovom momčadi osvojio tri uzastopna naslova prvaka i još šest trofeja te prelaskom u Real Madrid uvjerljivo srušio rekord najizdašnijih transfera u povijesti. Sada malo komično zvuči obrazloženje Houlliera za kraj.

'Znam da nekada nismo bili dovoljno odlučni. Možda bi s Ronaldom osvajali naslove, ali tada smo imali sjajnog Harryja Kewella. Bio je prodoran i gladan uspjeha, ali tada mu se dogodila ozljeda i nikada se nije u potpunosti psihološki oporavio od nje.'