NI POLJSKA NIJE BOLJA

Hotelijersku pljačku u Ukrajini osudio i Platini

12.04.2012 u 12:21

Bionic
Reading

Iako se nogomet prvenstveno igra zbog navijača i gledatelja, čini se da su u Poljskoj i Ukrajini upravo navijači najveći izbor zarade. Naime, domaćin predstojećeg Eura, odnosno hotelijeri u Poljskoj i Ukrajini, toliko su dignuli cijene svojih usluga da je odlazak na kontinentalnu smotru pravi luksuz

Velikih će poteškoća navijači imati pri odlasku u Poljsku i Ukrajinu. I to ne samo hrvatski, čiji je standard znatno niži nego recimo, njemačkih ili engleskih navijača - već apsolutno svi. Naime, hotelijeri u Posljkoj i prema riječima predsjednika Uefe Michela Platinija, posebice u Ukrajini, podigli su cijene svojih usluga za pet, šest puta, pa se cijene za sobe u najskromnijim hotelima kreću i po nekoliko stotina eura. Zamislite, mjesto u šatoru u navijačkom kampu, naplaćuje se po 50-ak eura.

Stoga je bijes Michela Platinija, prvog čovjeka Uefe, vrlo opravdan.

Platini je dva mjeseca prije početka kontinentalne nogometne smotre posjetio jednu od zemalja domaćina te izrazio svoje ogorčenje najvećim problemom koji je preostao.

'Nervira me ova situacija, jer nakon silnih ulaganja šaljemo navijačima poruku da ne mogu doći na natjecanje, jer je skupina bandita i lopova odlučila zaraditi enorman novac tijekom Eura. Jako sam zabrinut zbog najava o cijenama smještaja i želim vjerovati kako će vlasti moći na neki način utjecati na hotelijere. Ne možete cijenu od 40 eura prvo podići na 100, a zatim i do 500 eura samo tako, u jednom danu. Također, čuo sam da hotelijeri krše ranije dogovore s gostima pa ako se ta praksa nastavi bojim se da ćemo ostati bez navijača', izjavio je Platini u Lavovu, jednom od četiri ukrajinska grada domaćina.

Zamjenik ukrajinskog premijera zadužen za Euro Boris Kolesnikov, koji je bio u Platinijevu društvu, najavio je vladine mjere u narednih 30 dana da se riješi taj veliki problem.