ZAGREB INDOORS

Horvat: Bili smo blizu Safina, ali i ovako je dobro

26.01.2009 u 15:11

Bionic
Reading

U tjednu uoči početka najjačeg dvoranskog teniskog turnira u Hrvatskoj organizacijski odbor Zagreb Indoorsa održao je predstavljanje turnira medijima. Ovo je četvrta uzastopna godina da Zagreb ima mjesto u kalendaru ATP-a

Sljedeći ponedjeljak počinje glavni turnir PBZ Zagreb Indoorsa, na kojemu će sudjelovati barem šestorica hrvatskih predstavnika. Osim petorice (Čilić, Karlović, Ančić, Ljubičić, Karanušić) koji će nastup zaslužiti pozicijom na ATP ljestvici, jedna pozivnica organizatora otišla je u ruke Antonija Veića. jednu će vjerojatno dobiti Šveđanin Thomas Johansson, najbolji prijatelj Ivana Ljubičića, dok treća još čeka svoga vlasnika.

'Na turniru imamo osmoricu među 40 najboljih tenisača svijeta i zadovoljni smo igračima s kojima raspolažemo. Najvažnije je da su prisutni svi naši najbolji predstavnici, o njihovim rezultatima ovisit će i uspješnost turnira. Čilić je postao senzacija svjetskih razmjera, Ljubičić je u Melbourneu podsjetio na svoje najbolje dane, za Karlovića je poznato da može dobiti svakoga, a za Marija se samo možemo nadati da će biti potpuno zdrav jer kao takav je realan kandidat za TOP 10', zadovoljno je zborio direktor turnira Branko Horvat, te dodao:

'Žao mi je jedino što nismo doveli Marata Safina. Bili smo vrlo blizu, ali tražio je previše. On se polako oprašta i bio bi sjajan dodatak turniru. Pobjednik iz 2007. Marcos Baghdatis ima druge planove, Wawrinka je također preskup. Ipak, ponavljam, i ovakav turnir je vrlo dobar. Još nam nitko nije otkazao , a naši su u sjajnoj formi.'

Najavljeno je i da će teren biti crven, što bi s dodatkom okoline trebalo stvoriti vizualan dojam sličan hrvatskom grbu. Kažu da sjajnu atmosferu s rukometa žele projicirati i na svoj turnir i tako produljiti sportsku euforiju koja je u tijeku. Naglašavaju da ih globalna kriza sputava, no da su na dobrom putu da zatvore financijsku konstrukciju turnira, koja iznosi otprilike 15 milijuna kuna.

Prema dosadašnjoj listi, popis nositelja izgleda ovako: Igor Andrejev, Marin Čilić, Ivo Karlović, Paul Henry Mathieu, Mihail Južnji, Jürgen Melzer, Andreas Seppi, Mario Ančić. Komplet ulaznica za čitav turnir košta 350 kuna, dok će na mečeve kvalifikacija svi učenici moći dolaziti besplatno.