NBA FINALE

Hollywood za Lakerse, Matt Damon za Celticse

31.05.2010 u 12:35

Bionic
Reading

Po 12. put u povijesti dva najveća NBA kluba borit će se u finalu za naslov prvaka. Okršaji Lakersa i Celticsa imaju svoju težinu što na parketu, što van parketa. S obzirom na to da su Lakersi iz grada gdje caruje show business, ni čudo što imaju više poznatih faca koji luduju za njima, no poznatih navijača Celticsa također ne nedostaje

Najpoznatiji NBA klubovi zasigurno su Lakersi i Celticsi. Dvije košarkaške dinastije koje i danas traju. Njihovi okršaji više su od samog meča. Ovog puta te dvije momčadi sastaju se po 12. put u finalu NBA lige. No, tko od poznatih navija za jedne, a tko za druge?

Los Angeles je meka filmske industrije. Ondje su svoje mjesto boravka našli najpoznatiji glumci, ali i drugi umjetnici svijeta. Zato i na utakmicama Lakersa prve redove uredno zauzimaju glumci s A liste.

Najpoznatiji navijač Lakersa je Jack Nicholson koji rijetko propušta utakmice svog omiljenog kluba. Već više od 30 godina ima godišnju ulaznicu i često ga se može vidjeti u prvom redu kako dobacuje sucima nezadovoljan njihovim odlukama. Da u Staples Centru nikad ne nedostaje glamura, potvrđuju i česti dolasci Sylvestera Stalonea, Laonarda DiCaprija, Marka Wallberga, Charlize Theron i ostalih zvijezda koje često pohode utakmice LA Lakersa.

Boston Celticsi, za razliku od svojih glamuroznih konkurenata, nikad nisu imali oko sebe takvo blještavilo, no zato su najuspješnija NBA momčad svih vremena sa 17 naslova. Ne može se reći da oskudijevaju poznatim facama koji navijaju za njih. Niz predvodi pjevač Aerosmitha Steven Tyler, zatim glumci Matt Damon, Ben Afleck, Jack Black i Ted Danson, a tu je i komičar Mike O'Malley.

Matt Damon o Boston Celticsima